NewsMarker App brengt lokaal en regionaal nieuws bij elkaar

Foto: Newsmarker App

REGIO – Nederland is honderden lokale en regionale nieuwssites rijk. De ‘Newsmarker App’brengt al deze nieuwsbronnen bij elkaar in één app.

Na een test- en ontwikkelperiode van twee maanden, werd de volwaardige versie van NewsMarker begin november 2018 gelanceerd in de Playstore voor Android gebruikers.

Vincent Krijtenburg, zelfstandig journalist en mediamaker, tevens redacteur van reimerswaal.nieuws.nl, woensdrecht.nieuws.nl en bergenopzoom.nieuws.nl zegt er het volgende over:

“De gebruiker kan op de kaart zijn of haar woon- werk- of verblijfplaats aangeven. Vervolgens verschijnt er een lijst met nieuwsbronnen in die regio. Er kan ook gezocht worden naar plaatsnaam of gemeente met behulp van de zoekfunctie of gps-positiebepaling”.

De app-bouwer ontwikkelde de app in eigen beheer en deed dit naar eigen zeggen vanuit zijn interesse in regionale en lokale nieuwsmedia. “Deze media mogen niet onderschat worden omdat ze samen bijdragen aan de plaatselijke nieuwsvoorziening, democratie en economie. Mijn app maakt het eenvoudig om een plaatselijke nieuwsbron te vinden”, zegt de bedenker die tevens actief is in de journalistiek.

In de app staan online kranten, omroepen en nieuwssites. Gebruikers die merken dat er een bron ontbreekt, kunnen dat in de app of via mail doorgeven aan de ontwikkelaar.

De Newsmarker App is vanaf nu gratis verkrijgbaar via de Google Playstore en via Newsmarker.nl.

 

'
article
129921
De gebruiker kan op de kaart zijn of haar woon- werk- of verblijfplaats aangeven
REGIO – Nederland is honderden lokale en regionale nieuwssites rijk. De ‘Newsmarker App’brengt al deze
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/129921/newsmarker-app-brengt-lokaal-en-regionaal-nieuws-elkaar/
2018-11-14T13:23:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/14132242/Newsmarker-App.jpg
Android, App, App Store, lokaal, Lokaal nieuws, Newsmarker, NewsMarker App, nieuws, regionaal, Regionaal nieuws, rheden.nieuws.nl, Vincent Krijtenburg
Nieuws