Concert van Saxyon in de kerk van Rozendaal

Foto: Saxyon

ROZENDAAL – De Stichting Vrienden van de Kerk te Rozendaal organiseert een concert in de kerk van Rozendaal.

Het concert wordt gehouden op zondag 9 december 2018, aanvang 15.30 uur. Voor u treedt op het duo Saxyon, bestaande uit de twee jonge musici, Ellen Zijm (accordeon) en Marijke Schröer (saxofoons)

Zij spelen muziek van Edvard Grieg, Ad Wammes, Modest Moessorgski en Charles Gounod. Van Grieg spelen zij een aantal van zijn lyrische stukken. Van Wammes het speciaal voor hen gecomponeerde So Many Roads. Van Moessorgski het prachtige Oude Kasteel en van Gounod de Funeral March of a Marionette.

Na afloop meet en greet met de musici en met elkaar.
Saxyon is een zeer veelzijdig en dynamisch duo, dat sinds zijn ontstaan in 2013 in korte tijd de harten van het publiek heeft veroverd met zijn zuivere klank en afwisselend repertoire. Marijke en Ellen weten als geen ander de talloze mogelijkheden van hun jonge instrumenten voor het voetlicht te brengen en waren hiermee o.a. te gast bij Radio 4, het Bachfestival Dordrecht, festival Het Accordeon en vele kamermuziekseries.

Eén van de speerpunten voor dit duo is het ontdekken van de mogelijkheden in klank en repertoire van de bijzondere combinatie van saxofoon en accordeon. Het tweede, minstens even belangrijke speerpunt, is de samenwerking met componisten, om zo meer repertoire voor deze vrijwel onbekende combinatie te creëren.

Saxyon staat garant voor dynamische optredens, met mooie verhalen achter de muziek en interessante weetjes over repertoirekeuze, de muziek zelf of de componist erachter. Daarnaast vergeten Marijke en Ellen niet om aandacht te schenken aan hun instrumenten, met al hun mogelijkheden. Een speciaal project van het duo is het eigen arrangement van het Requiem van Gabriel Fauré, waarmee Saxyon (voor deze gelegenheid uitgebreid met een contrabas) al met verschillende Nederlandse koren op de planken heeft gestaan. Ook begeleidden zij andere koorwerken en vocale werken, waaronder het Stabat Mater van Pergolesi.

  • De kerk is open vanaf 15.00 uur. Kerklaan 15, 6891 CM Rozendaal
  • Entree € 13 pp. voor Vrienden € 10.-
  • Gelrepas- en studentenkaarthouders € 5.-
  • Kinderen onder 10 jaar gratis (onder begeleiding)
  • Kaartverkoop vooraf aan het concert in de kerk, Reserveren: [email protected]

 

'
article
130835
Voor u treedt op het duo Saxyon
ROZENDAAL – De Stichting Vrienden van de Kerk te Rozendaal organiseert een concert in de
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/130835/concert-van-saxyon-in-de-kerk-van-rozendaal/
2018-11-28T18:01:20+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/28180033/Saxyon.jpg
Kerk, rheden.nieuws.nl, Rozendaal, Saxyon
Nieuws