Parkeerplaats De Driesprong is opgeknapt

RHEDEN – Natuurmonumenten heeft parkeerplaats de Driesprong in Nationaal Park Veluwezoom laten opknappen. De parkeerplaats met uitzicht over het Herikhuizerveld is veranderd in een parkeer- en picknickplaats waar met name ook mensen met een beperking en ouderen de natuur kunnen komen beleven.

Op vrijdag 30 november werd de Driesprong in het bijzijn van betrokkenen en mensen uit de doelgroep officieel in gebruik genomen. Toespraken werden gehouden door Jeroen de Koe, gebiedsmanager van Natuurmonumenten, en Mark Mandemakers, projectmanager van Natuur voor Iedereen

Na de opknapbeurt bevat de Driesprong vijf invalidenparkeerplaatsen, ook geschikt voor personenbusjes, en vijf standaard parkeerplaatsen. Verder zijn er twee picknickbanken waar mensen in een rolstoel kunnen aanschuiven en twee zgn. ‘lummelbanken’ om tegenaan te kunnen leunen als lang staan niet prettig is. Ook zijn er vier gewone zitbanken en twee infopanelen die voor mensen met of zonder rolstoel goed te bekijken zijn. Het uitzicht over het Herikhuizerveld is schitterend.

Behalve bij de Driesprong zal er op nog twee plaatsen in Nationaal Park Veluwezoom worden gewerkt om de natuur toegankelijk te maken voor iedereen. Er zijn plannen om komend jaar een (rolstoel)pad aan te leggen richting het uitzichtpunt achter de Schaapskooi en om het bestaande rolstoelpad naar uitzichtpunt Herikhuizen op te knappen.

Natuur voor iedereenNatuur voor iedereen

Het herinrichten van de Driesprong is onderdeel van het project Natuur voor iedereen. In 2016 ontving Natuurmonumenten en haar projectpartners een bijdrage van bijna 2 miljoen euro van de Postcode loterij om dit mogelijk te maken. Met dit project maken we de natuur toegankelijker voor mensen met een beperking. Dat is nodig, want voor ruim 4 miljoen Nederlanders is het bezoeken van natuurgebieden een lastige opgave. Zandpaden, klaphekjes of gebrekkige parkeerplaatsen vormen soms onneembare hindernissen. Dankzij de deelnemers van de Postcode loterij gaat Natuurmonumenten samen met haar projectpartners de komende drie jaar in 40 natuurgebieden aan de slag met aanpassingen, zodat iedereen van de natuur kan genieten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Projectpartners

Binnen dit project werkt Natuurmonumenten samen met Revalidatiefonds, Fonds verstandelijk gehandicapten, Kenniscentrum Groen & Handicap, NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en de Speeltuinbende aan de ambitie Natuur voor iedereen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen