Samenwerking tussen de gemeente Rheden, Langeberg (Zuid-Afrika) en Rubavu (Rwanda)

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert zette samen met zijn collega-burgemeesters van Langeberg (Zuid-Afrika) en Rubavu (Rwanda) een handtekening onder een intentieovereenkomst.

Deze intentieovereenkomst komt voort uit een verzoek van de VNG International om de kennis en ervaring die Rheden heeft opgedaan bij de samenwerking met de gemeente Langeberg in Zuid-Afrika over te brengen op de gemeente Rubavu in Rwanda. Ook de gemeente Langeberg is gevraagd hieraan mee te werken. Dit is een mooie kans om de Zuid-Afrikaanse en de Rhedense expertise te bundelen en te exporteren naar Rwanda.

Interessante contacten

De samenwerking is in eerste instantie gericht op het versterken en bevorderen van lokaal bestuur en de economische ontwikkeling. Maar de samenwerking biedt ook kansen voor interessante contacten tussen Rwanda en het bedrijfsleven en het onderwijs in de gemeente Rheden. De drie gemeentes hebben inmiddels een concreet actieprogramma opgesteld voor de komende jaren.

VNG International

De Nederlandse kennis over lokaal bestuur is internationaal gezien waardevol. Daarom is in 2001 de VNG International opgericht. Dit is een organisatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor internationale samenwerking. De VNG International heeft samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuw programma opgesteld ter versterking van lokaal bestuur in ontwikkelingslanden voor de periode 2017-2021.

Burgemeester Carol van Eert:

“Ik vind het fijn dat wij onze Rhedense ervaringen en kennis kunnen delen met andere landen om zo elkaars wereld een beetje beter te maken. Het is goed om te zien dat onze samenwerking met de gemeente Langeberg ook weer een positief effect heeft op de gemeente Rubavu in Rwanda.”

article
131178
Ook de gemeente Langeberg (Zuid-Afrika) is gevraagd hieraan mee te werken
GEMEENTE RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert zette samen met zijn collega-burgemeesters van Langeberg (Zuid-Afrika)
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/131178/samenwerking-tussen-de-gemeente-rheden-langeberg-zuid-afrika-en-rubavu-rwanda/
2018-12-05T17:29:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/12/05172706/Samenwerking-gemeente-Rheden-Langeberg-Zuid-Afrika-en-Rubavu-Rwanda1.jpg
Langeberg, rheden.nieuws.nl, Rubavu, Rwanda, VNG International, Zuid-Afrika
Nieuws