Herinrichting parkeerplaats Het Nieuwland afgerond

DIEREN – Zondag 16 december werd op feestelijke wijze de afsluiting van het project herinrichting van zowel de parkeerplaats “Het Nieuwland“ als het laatste gedeelte van de Admiraal Helfrichlaan in Dieren officieel door wethouder Marc Budel afgerond.

De initiatiefgroep Dieren-West hield een bijeenkomst bij Polysport aan de Admiraal Helfrichlaan om een en ander te vieren. De verantwoordelijke wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden was hierbij ook aanwezig.

De vele aanwezigen werden welkom geheten door één van de initiatiefnemers Wim Burgmeier. Na een korte toespraak gaf hij het woord aan de wethouder Marc Budel. Deze was zeer te spreken over de goede samenwerking van de initiatiefgroep Dieren–West met de aannemer KWS en de gemeente. Deze samenwerking heeft er voor gezorgd dat er een mooi duurzaam resultaat tot stand is gekomen waar iedereen zich in kan vinden.

Door de nieuwe inrichting van een smallere weg naar de parkeerplaatsen en het maken van parkeervakken met afzetting door groenstroken en het plaatsen van nieuwe bomen hoopt men ook van de illegale racerij van auto’s op de parkeerplaats af te zijn.

Voor het plan hadden meer dan honderddertig wijkbewoners hun handtekening gezet, ook zetten zij zich in om samen met de gemeente dit te onderhouden.

Marc Budel bedankte in het bijzonder initiatiefnemers de heren Burgmeier en van Essen voor hun inzet hiervoor. Als dank overhandigde hij het boek “De natuurgids van de Veluwe“ aan beide heren.

Ook de uitvoerder van KWS de heer Ap de Jong had nog een verrassing voor de mensen die samen met de gemeente het onderhoud van het groen gaan verzorgen. Hij bood hen een kruiwagen aan met daarin een aantal bezems, schoffels, schoppen en wat hegscharen. Deze namen de heren Burgmeier en van Essen onder luid applaus van de aanwezigen in ontvangst.

Hierna was er nog gelegenheid voor een drankje en gezellig samen zijn terwijl de Martin Band de muzikale omlijsting verzorgde.

gallery
131996
Marc Budel was zeer te spreken over de goede samenwerking
DIEREN – Zondag 16 december werd op feestelijke wijze de afsluiting van het project herinrichting
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/131996/herinrichting-parkeerplaats-bij-het-nieuwland-afgerond/
2018-12-17T12:33:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/12/17101519/Herinrichting-parkeerplaats-Het-Nieuwland-2018-12-16-16.jpg
Admiraal Helfrichlaan, Dieren West, Het Nieuwland, parkeerplaats, rheden.nieuws.nl
Foto's, Nieuws