DVOV weer vijf verenigingsscheidsrechters rijker

Foto: Willem Kaptein

VELP – Maandagavond 17 december vond in Arnhem de eindavond plaats van de KNVB opleiding verenigingsscheidsrechter. Dit is een nieuwe opleiding die ontwikkeld is door de KNVB voor het fluiten bij je eigen vereniging.

Zo is de leeftijd voor deelnemers verlaagd van 16 jaar naar 14 jaar en zijn er maar 4 in plaats van 7 bijeenkomsten. En de cursisten moesten op de 2de lesavond al vol aan de bak om meteen in de praktijk te leren fluiten.

Namens voetbalvereniging DVOV deden de volgende scheidsrechters mee aan de opleiding: Harrie Haverkamp, Bryan Pirovano, Jan Richter, Wessel Gerritsen, en Danique Lücker. Zij hebben allemaal na 4 maanden hard werken hun diploma gehaald. En zijn vanaf nu dus gediplomeerd BOS verenigingsscheidsrechter.

Dit alles had natuurlijk niet zo goed kunnen verlopen zonder de inzet van gediplomeerde scheidsrechter begeleiders van DVOV te weten Hans van Holland, Licio Vitofrancesco en Bas Kaptein. Die begeleidden ze tijdens de cursus bij hun wedstrijden en erna om zo hun felbegeerde diploma te kunnen halen.

Daarmee beschikt DVOV nu over 30 gediplomeerde scheidsrechters die zowel de pupillen, junioren als senioren kunnen fluiten.
Vandaar dat DVOV enorm trots is op de kanjers die deze opleiding gehaald hebben, zodat ze in de toekomst wedstrijden kunnen blijven fluiten voor DVOV.

article
132043
DVOV heeft nu 30 gediplomeerde scheidsrechters bij de club
VELP – Maandagavond 17 december vond in Arnhem de eindavond plaats van de KNVB opleiding
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/132043/dvov-weer-vijf-verenigingsscheidsrechters-rijker/
2018-12-18T15:21:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/12/18151202/scheidsrechters-dvov-geslaagd.jpg
DVOV, KNVB, rheden.nieuws.nl, scheidsrechters
Nieuws, Sport