Rheden eet smakelijk met kerst deel 3

Foto: Visualhunt.com

COLUMN – Met de kerstdagen zijn de maaltijden heel belangrijk. Of misschien toch niet: het met elkaar eten, met elkaar samen zijn is belangrijk. Dat kan natuurlijk prima in de restaurants die we in onze gemeente Rheden hebben.

Het viel uw columnist op dat veel restaurants wel een speciaal kerstmenu’s aanbieden maar niet op hun website vermelden. Hieronder volgen een selectie voor de kerstdagen:

Bij Brasserie Hugo’s 4 gangen keuzemenu voor € 49 (wel even door scrollen naar beneden), voor 55 cent meer krijgt u bij restaurant La Padella een 5 gangen waaruit u kunt kiezen. Een klasse hoger is De Watermolen waar voor net geen € 100 niet alleen viergangen krijgt, maar ook een welkomst cocktail, hapjes en bijpassen wijnen. The Hunting Lodge serveert 6-gangen voor € 90 daar komt dan nog wel de wijn of andere drankjes bij. Tot zover de mogelijkheden in Velp.

In Rheden serveert restaurant Bronckhorst vier gangen met verschillende amuses en hapjes voor € 90 inclusief champagne, wijnen en koffie met lekkers wordt het € 125. Iets verderop zit restaurant De Ruif waar het 3-gangen (keuze) kerstmenu u € 45 kost. Aardig: kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Dat laatste geldt ook voor Boerderij De Deel waar u een deur verderop ruim € 10 minder kwijt bent, wel deels buffet.

Bij De Houtplaats is een kerstbrunch mogelijk voor € 29,50 en een diner met 4 gangen is € 13 meer. In de hyperlink staat 2016, het wordt nu (nog steeds) aangeboden op de site. In Het Wapen van Rheden geen echt kerstdiner maar keuze van de speciale kaart (3-gangen +/- € 30).

Rhederoord ligt net buiten De Steeg. Het kerstbuffet wordt opgediend in het Koetshuis. Het bestaat weliswaar uit een voor-, hoofd- en nagerecht maar is zo uitgebreid en luxe dat een meergangendiner een beter beeld geeft. Ook hier is brunchen mogelijk.

In de Ellecomse Peerdenstal (PSTL) is de keus uit een kerstlunch (3 gangen € 42,50), kerstdiner (4 gangen € 55,50) en kerstbuffet (€ 52,50). Hier staat wat u krijgt voor dat geld.

Rheden eet smakelijk

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen