Brandweer Velp rukt uit voor brand door oliebol

VELP – Gelukkig geen echte brand, maar wel veel rook toen de vrijwillige brandweer van Velp rond het middaguur van zaterdag 5 januari naar de Aalscholversingel werd geroepen. Een oudere vrouw die op de 4e verdieping woont, wilde nog een oliebol in de magnetron opwarmen, deze was niet goed meer en heeft ze vervolgens getracht een zakje pinda’s op te warmen.

Dit ging niet goed, het zakje ontplofte en ontbrandde in de magnetron en zorgde voor rook, dat geroken werd door de buurvrouw. Zij spoedde zich naar de woning van de oudere vrouw en heeft haar geholpen. Het brandalarm was toen ook al afgegaan toch had de buurvrouw de tegenwoordigheid van geest om het brandje in de magnetron te blussen. Zij werd later, geholpen door het ambulancepersoneel, naar de gereedstaande ambulance gebracht en nagekeken omdat ze rook had ingeademd.

De oudere bewoonster van de flat, die ook veel rook ingeademd had, is ter plekke geholpen. Er is geen sprake van brandschade in de woning, de magnetron mag als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft de woning geventileerd en is vervolgens huiswaarts gegaan.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

gallery
132518
Ze heeft vervolgens getracht een zakje pinda's in de magnetron op te warmen
VELP – Gelukkig geen echte brand, maar wel veel rook toen de vrijwillige brandweer van
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/132518/brandweer-velp-rukt-uit-voor-brand-door-oliebol/
2019-01-05T13:25:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/05131726/Brand-Aalscholversingel-05-01-2019-1.jpg
Aalscholversingel, Brandalarm, Oliebol, rheden.nieuws.nl, Velp, Vrijwillige brandweer Velp
Foto's, Nieuws