Groei & Bloei Veluwezoom lezing over de tuinen van Mien Ruys

Foto: Mien Ruys

SPANKEREN – De tuinen van Mien Ruys bevinden zich in Dedemsvaart en zijn ontstaan in 1924 door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft 70 jaar haar ideeën over beplanting en tuinarchitectuur gebruikt om fascinerende tuinen te maken.

Wie was Mien Ruys en welke ontwikkelingen heeft zij in die 70 jaar meegemaakt. Hoe kreeg ze het voor elkaar om als vrouw de meest invloedrijke tuinarchitect van Nederland te worden?

Haar erfenis is indrukwekkend en de Stichting Mien Ruys beheert deze zorgvuldig. Tijdens de lezing wandelen bezoekers door de Tuinen van Mien Ruys en ze leren haar markante persoonlijkheid kennen aan de hand van haar ontwerpen in de Tuinen.

Monique Bruins Slot die deze lezing verzorgt, is coördinator in de Tuinen van Mien Ruys. Al vanaf haar jeugd was zij bekend met deze plek en zij is er nu al enige jaren daadwerkelijk werkzaam. Samen met een team van betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers worden de Tuinen in stand gehouden, zodat het nog steeds zeer de moeite waard is om ze eens te bezoeken.

  • Lezing: donderdag 17 januari 2019 gegeven door Monique Bruins Slot.
  • Aanvang van de lezing: 19.30 uur. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3
  • Locatie: In de Kerkhorst, Dorpsweg 65 A in Spankeren.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen