Team PA uit Rheden ook in 2019 naar de Alpe d’ HuZes

Foto: Team PA

RHEDEN – Team PA uit Rheden zal ook dit jaar aan de start staan van het inmiddels legendarisch geworden evenement Alpe d’ HuZes.

5000 deelnemers

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘Opgeven is geen optie’.

Team PA bestaat dit jaar uit negen teamleden. Zij zijn op dit moment volop bezig met de voorbereidingen om deze fysiek slopende uitdaging tot een goed einde te brengen. Hiervoor moet veel, ja heel veel trainingsarbeid worden geleverd.

Alpe d’ HuZes

De Alpe d’ HuZes is een huzarenstukje met 6600 hoogtemeters. Nog nooit is er in de Tour de France, Giro d’ Italia of Vuelta een etappe geweest die dit aantal hoogte meters heeft gekend. Een etappe boven de 3000 hoogtemeters wordt in de wielerwereld vaak aangeduid met een “Koninginnenrit”.

Natuurlijk is het ieder jaar een sportieve uitdaging om dit doel te realiseren, maar wat veel belangrijker is dat hiermee geld wordt gegenereerd in de strijd tegen kanker.

Eén op de drie Nederlands krijgt kanker.

Mede door de jaarlijkse financieel bijdrage van de Alpe d’ HuZes aan het werk van het KWF, zijn er baanbrekende resultaten behaald in de behandeling van deze verschrikkelijk ziekte. Elk jaar stijgt het percentage van overleving en genezing. Deze resultaten motiveren Team PA om door te gaan met hun inspanningen. Het team heeft het onbegrensde geloof in de mensheid dat zij in staat is om kanker te transformeren van een dodelijke naar een chronische ziekte.

Het zal 6 juni afzien worden.

Dit staat echter in schril contrast met de weg die een kankerpatiënt moet ondergaan in het proces van de behandeling van deze levensbedreigende ziekte.

Team PA voelt zich ontzettend gesteund door sponsoren, donateurs en velen die middels een gift willen bijdragen. Daarnaast organiseert het team diverse activiteiten om geld te genereren.

Sportmarathon bij De Cirkel

Op 27 januari zal Sport- en Healthclub de Cirkel een sportmarathon organiseren. De opbrengst hiervan zal ook worden ingezet in de strijd tegen kanker. Deze dag wordt u een all-in concept aangeboden. De belangrijkste doelstelling is om u enthousiast te maken voor gezond bewegen en u te helpen naar een actieve leefstijl.

Team PA

U kunt deze dag het werk van Team PA ook wat van dichterbij bekijken. Team PA is graag voor u beschikbaar om vragen te beantwoorden en u een kijkje in de keuken te geven. Zij hopen velen van u te mogen begroeten. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.decirkel.nl.

Meer informatie & Giften

Voor meer informatie over Team PA of een gift, verwijzen wij u graag naar www.teampa.nl of neem contact op met teamcaptain Martin de Vries op 06-46413183.

Lees ook:

 

 

article
132727
Team PA bestaat dit jaar uit negen teamleden
RHEDEN – Team PA uit Rheden zal ook dit jaar aan de start staan van
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/132727/team-pa-uit-rheden-ook-in-2019-naar-de-alpe-d-huzes/
2019-01-10T17:10:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/10170931/Team-PA-Alpe-d%E2%80%99-HuZes.jpg
5000 deelnemers, Alpe 'd Huzes, Fietsen, Hardlopen, Kankeronderzoek, Koninginnenrit, Rheden, rheden.nieuws.nl, Team PA, Wandelen
Nieuws, Sport