Hovenierswedstrijd tijdens MBO open dagen bij Aeres MBO Velp

Foto: Marjanne Eikelboom-Buitenhuis

VELP – Tijdens het Open Huis van Aeres MBO Velp organiseert Aeres MBO een hovenierswedstrijd voor de Skills kwalificatie voor Hoveniers.

Vrijdagochtend 18 januari start de wedstrijd voor de vier teams met het aanleggen van het tuinontwerp van Emiel Versluis van Vis à Vis Ontwerpers. Zaterdag 19 januari is de prijsuitreiking om ± 16.30 uur.

Thema: ‘De levende tuin’

De teams die hier gaan strijden zijn van; Helicon Boxtel, Wellantcollege Houten, Zone.college en Aeres MBO Velp. De wedstrijd staat in het teken van ‘de levende tuin’. Een levende tuin is een tuin die optimaal is ontwikkeld als het gaat om het gebruik van duurzame materialen en om manieren die de natuur en welzijn tegemoet komen. Een tuin die veel ingrediënten in zich heeft om de klimaatadaptatie te bewerkstelligen. De hoveniers in opleiding hebben daarmee een grote uitdaging, niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook in hun toekomst als hovenier.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg

Nationaal kampioenschap tijdens de beurs Tuinidee in Den Bosch

Op vier plaatsen in het land, namelijk Hardenberg, Velp, Maasland en Nijmegen, nemen de 16 teams het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 2 februari tot en met 24 februari 2019 in Den Bosch. Inzet is de titel Nederlands Kampioen 2019 en het daarbij behorende ticket voor de WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland).

U bent van harte welkom bij het Open Huis!

De kwalificatiewedstrijd tuinaanleg in Velp vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari tijdens de mbo open dagen. Eén team is afkomstig van Aeres MBO Velp, Roel Klein Hesselink uit Aalten en Jarno Lippets uit Varsselder. Alle belangstellenden zijn welkom op de Pinkenbergseweg 5f te Velp.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen