Verloren of gevonden voorwerpen

Foto: maczter-Foter-CC-BY.jpg

GEMEENTE RHEDEN – Heeft u iets gevonden in gemeente Rheden? Dan kunt u dit melden via de website iLost.

Voorwerp bewaren

U bewaart het voorwerp dat u heeft gevonden zelf. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar? Dan wordt het voorwerp uw eigendom.

Bewaartermijn

Als een gevonden voorwerp bij de gemeente wordt ingeleverd, dan bewaren ze het 3 maanden bij voorwerpen met een waarde onder de € 450,00. Voorwerpen met een hogere waarde bewaren ze 1 jaar.

Privacy

Gevonden voorwerpen met privacy-gevoelige informatie, zoals bankpassen, OV-kaarten en zorgpassen komen op iLost te staan zonder privacy-gevoelige informatie. Alleen het type pas en de naam van de eigenaar zijn zichtbaar. Een foto, rekeningnummer of klantnummer zijn niet openbaar.

Iets verloren in de gemeente

Bent u iets in de gemeente verloren? Dat kunt u zoeken op iLost. Misschien is uw verloren voorwerp aangemeld door iemand die het heeft gevonden. Staat het voorwerp er niet bij? Kijkt u dan over een tijdje nog eens.

Verloren paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Bent u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verloren, dan hoeft u hiervan geen aangifte te doen bij de politie of op de website iLost. U vraagt een nieuw document bij de gemeente aan, en vult tijdens die aanvraag een verklaring van vermissing in.

Is uw paspoort of identiteitskaart gevonden en bij de gemeente afgegeven? Dan achterhalen zij uw gegevens en sturen u een brief dat het document bij hen is binnen gekomen. Om mogelijk misbruik tegen te gaan mogen ze het document niet aan u teruggeven. U zult een nieuw document aan moeten vragen.

Is uw rijbewijs gevonden en bij de gemeente afgegeven? Dan achterhalen zij uw gegevens en sturen u een brief dat het document is gevonden. U kunt het dan bij bij de gemeente ophalen.

article
133127
Iets gevonden of verloren dan kunt u dit melden op de website ilost
GEMEENTE RHEDEN – Heeft u iets gevonden in gemeente Rheden? Dan kunt u dit melden
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/133127/verloren-of-gevonden-voorwerpen-2/
2019-01-11T12:00:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/07/27165448/gevondenvoorwerpen-maczter-Foter-CC-BY.jpg
gemeente Rheden, gevonden, rheden.nieuws.nl, verloren ilost, voorwerpen
Nieuws