De Vlinder en De Akker zetten samen in op CO2-reductie van ruim 30.000 kg

Foto: Slim Opgewekt
DIEREN – Basisscholen De Akker en De Vlinder, van de stichtingen Delta en PCBO bundelen de krachten middels verduurzaming. De scholen zijn 158 zonnepanelen en 650 stuks energiebesparende ledverlichting rijker.
Met deze maatregelen besparen zij elk jaar ruim 30.000 kg CO2 en wekken meer dan 55.000 kWh aan energie op. Dat staat gelijk aan energie voor 17 huishoudens.
Directeuren Maarten Buiting van De Vlinder en Eelco Spaan van De Akker: “De Vlinder en Akker trekken samen op en gaan voor duurzaam.” Slim Opgewekt Scholen plaatste de 158 zonnepanelen op de daken en realiseerde de ledverlichting. Bovendien ondersteunde Slim Opgewekt de scholen met een educatief bewustwordingstraject voor docenten en leerlingen.

Duurzame opdrachten

De afgelopen dagen werkten de leerlingen tijdens een duurzame projectweek aan de campagne van Slim Opgewekt: ‘Speur mee met detective D’. Door middel van diverse opdrachten, zoals het maken van duurzame wensen en rekenen met zonne-energie, leren de kinderen niet alleen over duurzame energie, maar ontdekken ze ook een code. Met die code konden zij vandaag samen met Detective D het zonnestroomsysteem aanzetten. Daarmee vierden de leerlingen op feestelijke wijze de verduurzaming van de school.
Doris Klomberg, wethouder Duurzaamheid binnen de gemeente Rheden, was ook aanwezig bij de viering. “Ik ben het eens met de leerling die zei: ‘duurzaamheid betekent dat het niet alleen nu fijn is op deze wereld, maar ook in de toekomst!’.”
(Foto 1: V.l.n.r. Directeur De Vlinder, Maarten Buiting en duurzame Detective D. Foto2: V.l.n.r. Directeur De Akker, Eelco Spaan en Wethouder Dorus Klomberg.)
Basisscholen Stichtingen Delta en PCBO delen zonnepanelen
article
133137
Basisscholen Stichtingen Delta en PCBO delen zonnepanelen
DIEREN – Basisscholen De Akker en De Vlinder, van de stichtingen Delta en PCBO bundelen
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/133137/samen-inzetten-op-co2-reductie-van-ruim-30-000-kg/
2019-01-11T14:32:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/11143208/Basisscholen-Stichtingen-Delta-en-PCBO-delen-zonnepanelen1-Slim-Opgewekt.jpg
besparing, BSO De Akker, BSO De Vlinder, CO2, CO2-reductie, Delta, Dieren, energiebesparing, PCBO, rheden.nieuws.nl, Zonnepanelen
Nieuws