Concert Vocaal Ensemble Omnitet uit Nijmegen in Kerk van Rozendaal

Foto:

ROZENDAAL – Het Vocaal Ensemble Omnitet uit Nijmegen zal op zondagmiddag 3 februari 2019 om 15.30 uur optreden. Na afloop is er een meet & greet met de musici en met elkaar. Een consumptie wordt u aangeboden.

Vocaal Ensemble Omnitet

Het ensemble, dat opgericht werd in 2002, is een veelzijdig, semiprofessioneel vocaal ensemble dat muziek zingt uit alle stijlperiodes van de klassieke muziek, van werken van Vivaldi en Bach, opera’s van Mozart tot het romantische lied en muziek uit de 20e eeuw. Het ensemble bestaat uit twee sopranen, twee mezzosopranen, een tenor, twee bas-baritons en een pianist. Acht musici, ieder met een eigen muzikale achtergrond en ervaringen, allen met een passie voor de muziek en uiterst gedreven om hun publiek het beste te geven.

Dit keer voegt de Rozendaalse pianiste Marianne Ratajski zich bij Frank Leurs achter de piano, voor een uitvoering van Spanische Liebeslieder van Robert Schumann voor vier zangstemmen en piano à quatre mains. Spanische Liebeslieder is één van de drie zogenoemde ‘Liederspiele’ die Schumann schreef, een nieuwe genre dat het midden zoekt tussen lied en opera waarmee hij het theater de salons in wilde brengen.

Een mini-opera eigenlijk, ontdaan van alle decors, kostuums en intrige, maar op gedichten die samen toch een plot vormen.
In de rest van het programma wandelt Omnitet, zoals ze graag doen, door verschillende stijlperioden van de klassieke muziek heen en wordt muziek van Mozart, Haydn, Purcell, Rossini en Beethoven gebracht.

Info:

  • De kerk is open vanaf 15.00 uur.
  • Entree € 13 pp. voor Vrienden € 10.-
  • Gelrepas- en studentenkaarthouders € 5.-
  • Kinderen jonger dan 10 jaar onder begeleiding gratis
  • Kaartverkoop vooraf aan het concert in de kerk
  • Reserveren: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen