Al 120 inwoners straks reanimatievaardig met ‘Rheden reanimeert’

GEMEENTE RHEDEN – Wethouder Gea Hofstede heeft afgelopen zaterdagochtend 26 januari het startschot gegeven voor ‘Rheden reanimeert’. Een actie van gemeente Rheden samen met de EBA Veiligheidsgroep om meer inwoners een reanimatiecursus te laten volgen.

Ook was de opleidingsambulance van de GHOR aanwezig en een ambulancemedewerker die uitleg gaf aan belangstellenden.

Gemeente Rheden heeft er veel baat bij dat meer inwoners reanimatievaardig worden en heeft besloten deze cursus voor maar € 10,– aan te bieden aan haar inwoners.

Gea Hofstede trapte symbolisch de ‘Rheden reanimeert– actie af door met een medewerker van de EBA Veiligheidsgroep een reanimatie te starten op het pleintje bij de pomp op de hoek van de Groenestraat en de Dorpsstraat in Rheden.

(Tekst gaat verder onder het filmpje)

Uiteindelijk 180 reanimatievaardige inwoners

De inschrijving is al een aantal weken geleden gestart en deze zat bijna direct na de opening al vol. Dit betekent dat er zich al 120 inwoners hebben aangemeld. In de maanden februari en maart worden deze mensen opgeleid. De lokale EHBO-verenigingen worden actief betrokken om de cursus te faciliteren.

Inschrijven is vanaf zaterdagavond 26 januari weer mogelijk

Er komen nog meer mogelijkheden om deze reanimatiecursus te volgen voor maar € 10,–. Op dit moment is al zeker dat er in april nogmaals minimaal 30 inschrijvingen mogelijk zijn. Dit aantal kan nog groeien, echter is dit afhankelijk van de lokale EHBO-verenigingen, wanneer en of zij plaats hebben.

  • 2 april kantine Meteoor Rheden
  • 17 april Ontmoetingskerk Dieren
  • 19 april De Dumpel Velp

De EBA Veiligheidsgroep denkt mogelijk nogmaals 30 inschrijvingen online te kunnen zetten. Aanmelden kan via de website https://www.rhedenreanimeert.nl. Dit betekent dat er uiteindelijk 180 nieuwe reanimatievaardige inwoners in de gemeente Rheden zijn.

Certificaat voor 2 jaar

De cursus wordt op diverse plaatsen in gemeente Rheden gegeven en duurt ongeveer 2,5 uur en als deze met succes wordt afgerond krijgt de deelnemer een certificaat dat 2 jaar geldig is. Minimaal één keer per jaar moet een herhalingsmoment gevolgd worden om gecertificeerd te blijven. Dat kan natuurlijk voor een schappelijk tarief, bij één van de lokale EHBO-verenigingen of bij de EBA Veiligheidsgroep. Ook is het interessant om eens te informeren bij uw werkgever of die hier mogelijkheden voor biedt.

Burgerhulpverlener bij hartslag.nu

Uiteindelijk is het natuurlijk ook belangrijk dat u zich aanmeldt als burgerhulpverlener bij Hartslag Nu. Deze landelijke instantie zal u registreren en alarmeren als er sprake is van een  (mogelijke) reanimatie bij u in de buurt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie op:

 

 

 

'
gallery
133851
Wethouder Gea Hofstede geeft het startschot voor ‘Rheden reanimeert’
GEMEENTE RHEDEN – Wethouder Gea Hofstede heeft afgelopen zaterdagochtend 26 januari het startschot gegeven voor
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/133851/al-120-inwoners-straks-reanimatievaardig-met-rheden-reanimeert/
2019-01-26T17:40:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/26171443/Kick-off-Rheden-reanimeert-2019-01-26-5.jpg
Als iedere seconde telt, EBA Veiligheidsgroep, EHBO-vereniging, Gea Hofstede, gemeente Rheden, Hartslag Nu, Reanimatie, Reanimatievaardig, Rheden reanimeert, rheden.nieuws.nl
Foto's, Nieuws