€95 boete voor “appen“ op de fiets

Foto:

REGIO – Wie na 1 juli 2019 op de fiets zijn mobiele telefoon en mogelijk zelfs ieder ander “mobiel elektronisch device”, vasthoudt, riskeert een boete van € 95. Dit wordt door de landelijke media gemeld vanuit bronnen in Den Haag.

Deze maatregel moet het groeiende aantal verkeersslachtoffers terugdringen omdat “appen” jaarlijks oorzaak is van veel ongevallen, niet alleen in de auto, maar ook op de fiets.

De landelijke politiek wil dat het verbod in het begin extra gehandhaafd gaat worden, hoe de politie dit moet gaan doen terwijl deze organisatie toch al onderbemand is, is niet bekend. De overheid zal hierover in gesprek moeten gaan met de politie.

Niet alleen een ‘mobiele telefoon’

De overheid praat inmiddels niet meer over alleen een “mobiele telefoon”, maar over “mobiel elektronisch device” om alvast rekening te houden met de toekomst, ook mobiele muziek afspelende devices en routeplanners vallen hieronder.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna iedereen het eens is dat “appen” op de fiets verboden moet worden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen