Sabine D’Hont en Remco Jacobs geven een bijzonder concert

Foto: Stichting Vrienden van de Oude Jan

VELP – Ze spelen Engelse renaissance- en barokmuziek maar ook hedendaagse blues. Onder de titel Upon the wind, blowing through time verzorgen blokfluitiste Sabine D’Hont en (barok) gitarist en singer/songwriter Remco Jacobs een bijzonder concert op zondag 17 februari 2019 in het Middeleeuwse kerkje De Oude Jan in Velp. Aanvang 15.30 uur.

Composities van Purcell en Holborne worden afgewisseld door recente (blues-)composities van barokgitarist en songwriter Remco Jacobs.

Remco Jacobs ontwikkelde zich tijdens zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht tot een creatief maker van liedjes en composities. Ragtime en Delta blues zijn elementen die hij graag verweeft in zijn songs. Maar minstens zo belangrijk tijdens zijn studie was het bestuderen van vroege barokmuziek.  Als barokgitarist maakt hij deel uit van verschillende Oude Muziek ensembles. Bovendien heeft hij twee cd’s gemaakt met eigen composities.

Sabine d’Hont studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie in Italië. Zij gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië en werkte mee aan diverse cd-opnames, waaronder met het C.Ph.E. Bach Orchester o.l.v. Harmut Haenchen. Daarnaast volgde zij cellolessen en speelde continuo in verschillende Oude Muziek ensembles. Sabine d’Hont treedt regelmatig op in concerten als solist en speelt in diverse kamermuziekensembles.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 10, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar:  € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

'
article
134430
Vijf eeuwen muziek in 12e eeuws kerkje te velp
VELP – Ze spelen Engelse renaissance- en barokmuziek maar ook hedendaagse blues. Onder de titel
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/134430/sabine-dhont-en-remco-jacobs-geven-een-bijzonder-concert/
2019-02-12T09:55:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/02/06081548/Sabine-dHont-en-Remco-Jacobs-in-de-Oude-Jan-te-Velp.jpg
Concert, Oude Jan, Remco Jacobs, rheden.nieuws.nl, Sabine d'Hont, Velp
Nieuws