Presentaties en nieuwe projecten Rhedelijk Cultureel in Dorpskerk Rheden

Foto: Rhedelijk Cultureel

RHEDEN – Rhedelijk Cultureel laat op zaterdag 16 en zondag 17 februari, in samenwerking met de groep V&T van de Dorpskerk Rheden, de eindpresentaties zien van haar theater- en musicalgroepen. Een kleinschalig maar leuk programma!

Op zaterdag 16 februari om 20.00 uur staat een korte bewerking van ‘Moeder Courage’ gepland. Op zondag 17 februari is er een uitgebreider programma. Om 09.30 uur en 11.00 uur speelt – tijdens de kerk- en schooldienst – de voorstelling ‘Om 8 uur bij de ark’. Om 14.00 uur speelt de jongste groep de voorstelling ‘Roodkapje’ en om 16.00 uur wordt ‘Moeder Courage’ nog een keer vertoond allemaal in de Dorpskerk te Rheden.

De entree is gratis en reserveren voor een kaartje is niet nodig. Er wordt om een vrije gift gevraagd om een en ander te kunnen bekostigen.

Daarna meteen door met proeflessen

Op dinsdag 19 en donderdag 21 februari volgen daarna meteen de eerste lessen van verschillende musical- en theatergroepen in de Holtbanck, Arnhemseweg 30, Rheden. Op dinsdagen tussen 15.45 uur en 17.00 uur wordt er met kinderen tot 9 jaar gewerkt aan de musical ‘De Sneeuwkoningin’. Op dinsdagen vanaf 17.30 uur kan iedereen vanaf 9 jaar meedoen aan de musical ‘Alice in Wonderland’.

Op donderdagen start Rhedelijk Cultureel met drie theatergroepen in de Holtbanck, Arnhemseweg 30, Rheden. Vanaf 15.45 uur wordt er gerepeteerd aan ‘Reinaart de Vos’. Vanaf 17.30 uur staat ‘Koning Lear’ centraal en voor de jongeren en volwassenen wordt gestart met een 5 weken durende workshopronde (onder de titel ‘Wat de boer niet kent…’) die door Teatske Heidstra wordt gegeven.

Meer informatie over alle nieuwe projecten kun je vinden op: https://www.rhedelijkcultureel.nl/theater/ .

Grootse zomerproductie ‘Excalibur!’

Alsof dat nog niet alles is kan iedereen ook nog uitkijken naar de muziektheatervoorstelling ‘Excalibur!’. Samen met 8 professionele acteurs en zangers, een professionele band en een groot koor wordt vanaf dinsdag 19 februari ook in de Holtbanck, Arnhemseweg 30, Rheden, vanaf 19.15 uur gewerkt aan deze beeldende voorstelling.

Het verhaal gaat over koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Als de vader van Arthur (koning Uther) wordt vermoord moet Arthur vluchten voor zijn leven. Maar ook al valt Camelot in de handen van zijn stiefzus Morgana. Iedereen blijft hopen op zijn terugkeer. Jaren later kan Arthur het geheim van zijn afkomst niet meer verborgen houden als hij het magische zwaard van zijn vader (‘Excalibur’) uit de steen trekt. Vastbesloten vecht Arthur voor het recht dat hem is afgenomen. En voor een vrij Engeland.

Meer informatie over dit uitdagende project kun je vinden op: https://www.rhedelijkcultureel.nl/les/excalibur/.

Een proefles aanvragen of inschrijven?

Een proefles kun je aanvragen door een mailtje te sturen naar [email protected]. Inschrijven voor één van de projecten kan via de website http://www.rhedelijkcultureel.nl. Bij elk project staat automatisch een inschrijfformulier. Betalen in termijnen of via bijvoorbeeld de Gelrepas kan natuurlijk ook. Stuur dan even een mailtje.

Rhedelijk Cultureel hoopt u te mogen ontvangen op 16, 17 in de Dorpskerk te Rheden en 19 en/of 21 februari in de Holtbanck, Arnhemseweg 30 te Rheden!

 

'
article
134649
De entree is gratis en reserveren voor een kaartje is niet nodig
RHEDEN – Rhedelijk Cultureel laat op zaterdag 16 en zondag 17 februari, in samenwerking met
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/134649/presentaties-en-nieuwe-projecten-rhedelijk-cultureel-in-dorpskerk-rheden/
2019-02-11T14:36:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/02/11142003/Rhedelijk-Cultureel-Excalibur.jpg
Alice in Wonderland, De Sneeuwkoningin, Excalibur!, Koning Lear, Moeder Courage, Om 8 Uur bij de Ark, Reinaart de Vos, Rhedelijk Cultureel, rheden.nieuws.nl, Roodkapje, Wat de boer niet kent…
Nieuws