Contactmiddag KBO/PCOB Ester Bertholet aan het woord

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Dinsdagmiddag op 12 maart om 14.30 uur zal specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet een presentatie in de Elleboog van Nieuw-Schoonoord verzorgen over haar praktijk in Velp en Malburgen.

Sinds 2011 werkt zij als één van de weinige ouderenartsen in Nederland zelfstandig in een gezondheidscentrum.

Met een team van 15 artsen, verpleegkundigen en een secretariaat ziet zij na verwijzing van de huisarts, ouderen in hun thuissituatie. De medewerkers kiezen er bewust voor om mensen thuis te bezoeken. Het maakt namelijk nogal uit of iemand in een groot huis woont, een partner en kinderen heeft die betrokken zijn , of dat iemand in een flat woont zonder sociaal netwerk.

Het team brengt de oudere heel breed in kaart, zowel de lichamelijke, geestelijke en sociale situatie. Vervolgens maken ze samen met de patiënt een plan op maat, wat ook met de huisarts en andere betrokkenen besproken wordt.

Uit een groot onderzoek naar de resultaten van deze praktijk bleek, dat maar liefst 100% van de patiënten uit de praktijk tevreden tot zeer tevreden over deze zorg waren!

Daarnaast heeft Ester Bertholet 2 jaar geleden samen met een aantal collega’s het ontmoetingscentrum Ons Raadhuis in Velp opgezet. Ons Raadhuis was oorspronkelijk bedoeld voor ongeveer 35 ouderen per week, maar inmiddels komen er per week gemiddeld 275 mensen naar dit centrum toe. Het idee is dat alle mensen welkom zijn, met en zonder beperkingen. Er is voor iedereen wat te doen en te beleven De activiteiten variëren van Tai Chi en lezingen tot schilderen en zingen in een koor. Eind vorig jaar heeft Ons Raadhuis de ‘Human Included’-prijs gewonnen uit handen van Hedy d’Ancona!

Ester Bertholet zal u deze middag meenemen in het ontstaan, de werkwijze en de resultaten van de ouderenpraktijk. Dit is weer een presentatie die u niet mag missen!

De organisatoren van de Contactmiddag KBO/PCOB zien u graag op dinsdagmiddag 12 maart om 14:30 uur met vrienden en bekenden in De Elleboog te Nieuw-Schoonoord te Velp.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen