Ester Weststeijn nu écht burgemeester van gemeente Rozendaal!

ROZENDAAL – Afgelopen donderdag 14 februari 2019 was de beëdiging en installatie van Ester Weststeijn tot burgemeester van de gemeente Rozendaal. Dit werd uitgevoerd door de onlangs aangetreden Commissaris van de Koning, de heer John Berends in de kerk aan de Kerklaan in Rozendaal.

Deze buitengewone vergadering werd geopend door waarnemend voorzitter van de gemeenteraad mevrouw Loes Hupkes, zij heette alle aanwezigen van harte welkom en na een korte inleiding gaf ze het woord aan de griffier om het Koninklijk Besluit voor te lezen.

De commissaris van de Koning, de heer John Berends was blij met de benoeming van een nieuwe burgemeester, te meer omdat het weer eens een vrouw is die met de scepter zwaait in de gemeente Rozendaal. Hierna vond de beëdiging plaats en werd het Proces verbaal van Eeddoening getekend en ontving zij een prachtig boeket bloemen, “het is tenslotte Valentijnsdag…!” grapte de commissaris. Na een “Hartelijk welkom in de gemeente” en felicitaties door loco-burgemeester van Rozendaal, mevrouw Albricht-Brinkman vond opnieuw de overdracht plaats van de ambtsketen.

Nadat gemeentesecretaris mevrouw Willeke Pieterse de felicitaties namens het personeel van gemeente Rozendaal had overgebracht, nam  de nieuwe burgemeester zelf het woord in haar eerste officiële speech. Ester Weststeijn gaf aan dat ze al sinds haar studententijd grote belangstelling had voor lokaal bestuur, zij is bewust geen lid van een politieke partij en wil met iedereen in gesprek ook met de inwoners. Ook zal ze zich inzetten, samen met het gemeentebestuur dat Rozendaal een zelfstandige en eigen gemeente zal blijven.

Hierna werd de buitengewone vergadering afgesloten en werden alle aanwezigen uitgenodigd om een borrel, kopje koffie of thee, te komen drinken in het gemeentehuis en nader kennis te maken met de nieuwe burgemeester Ester Weststeijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen