Remy Cornelissen van de Roncallischool voorleeskampioen gemeente Rheden

DIEREN – Donderdag 14 februari vond de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd Gelderland plaats in de Bibliotheek Veluwezoom aan de Wilhelminaweg in Dieren. Remy Cornelissen van de Roncallischool in Velp werd verkozen tot voorleeskampioen van gemeente Rheden.

De schoolkampioenen van zes basisscholen uit de gemeente Rheden lazen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De bassischolen die meededen hadden eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Elke basisschool had één leerling uit groep 7 of 8  tot schoolkampioen benoemd.

De winnaar van deze kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd Remy Cornelissen van de Roncallischool uit Velp gaat als voorleeskampioen van de gemeente Rheden door naar de halve finale op 2 maart in Twello. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op 22 mei in de Schouwburg van Amstelveen voor een groots opgezette landelijke finale.

De Rhedense kwartfinale van de voorleeswedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Dieren, op de tijdelijke locatie aan de Wilhelminaweg 30. Het programma begon om 16.00 uur en werd gepresenteerd door Carolien van der Waarde, lees/mediacoach bij Bibliotheek Veluwezoom.

Drie juryleden beoordeelden de wedstrijd waar onder Dorus Klomberg wethouder van de gemeente Rheden en Ulrike Koers, lees/mediacoach Bibliotheek Veluwezoom. Rond 17.30 uur ontving Remy Cornelissen de voorleeskampioen oorkonde uit handen van de wethouder Klomberg.

De andere deelnemers ontvingen een roos en een oorkonde als dank voor hun deelname en inzet voor deze wedstrijd.

  • Ceren Adan – PCB De Boomgaard N. Dieren.
  • Daniek Overbeek – Prins Bernhardschool  Velp.
  • Nienke Brouwer -C.B.S De Holtbanck Rheden.
  • Kris Verhoeven – Mauritiusschool Rheden.
  • Luna Grotenhuis – PCB De Boomgaard Z. Dieren.

Dit is de 26e keer dat een Nationale Voorleeswedstrijd gehouden wordt, aan deze voorleeswedstrijd doen in totaal 3078 kandidaten mee uit 12 provincies.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

gallery
134846
Remy Cornelissen van de Roncallischool in Velp werd verkozen tot voorleeskampioen
DIEREN – Donderdag 14 februari vond de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd Gelderland plaats in
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/134846/remy-cornelissen-van-de-roncallischool-voorleeskampioen-gemeente-rheden/
2019-02-16T15:42:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/02/16153539/Kwartfinale-Nationale-Voorleeswedstrijd-2019-19.jpg
bibliotheek, Dieren, Nationale Voorlees Wedstrijd, Remy Cornelissen, rheden.nieuws.nl, Roncallischool, Velp, Voorleeswedstrijd
Foto's, Nieuws