Getuigen gezocht van diefstal computerapparatuur

Foto: politie.nl

REGIO – In de uitzending van Opsporing Verzocht van 19 februari 2019 wordt uitgebreid aandacht besteed aan een reeks diefstallen van computerapparatuur uit verschillende scholen.

Hierbij werd voor tonnen aan computerapparatuur buitgemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat deze diefstallen verband houden met elkaar en dat de diefstallen in georganiseerd verband worden gepleegd.

Op 20 augustus 2018 ontdekten medewerkers van een school in Ermelo dat er een grote partij computerapparatuur was verdwenen. Bij het uitkijken van de bewakingsbeelden zag men hoe twee onbekende mannen op 16 augustus de school binnen kwamen lopen. De mannen verbleven geruime tijd in het pand en op de beelden is duidelijk te zien dat ze met karren vol computerapparatuur door de school liepen. Uiteindelijk verlieten de twee het pand. Bij de diefstal werd voor ruim 60.000,- aan computerapparatuur ontvreemd.

Gedurende het opsporingsonderzoek werden er meerdere, soortgelijke diefstallen uit scholen aan dit onderzoek gekoppeld. Onder andere bij een school in Velp bleek op vrijwel identieke wijze voor tonnen aan computerapparatuur te zijn gestolen. Van al deze diefstallen zijn bewakingsbeelden waarop de verdachten, de werkwijze en de bestelauto duidelijk zijn vastgelegd. Deze beelden worden in de uitzending getoond. De politie sluit niet uit dat deze verdachten verantwoordelijk zijn voor veel meer soortgelijke diefstallen uit scholen in andere delen van het land.

Van de weggenomen computerapparatuur uit de school in Ermelo werden er in Den Bosch 10 iPads in beslag genomen. Hiervoor werden twee inwoners van Den Bosch als verdachten gehoord. Zij verklaarden de iPads te hebben gekocht in Utrecht.

De uitzending van Opsporing Verzocht wordt op 19 februari om 20.30 uur uitgezonden op NPO1. De politie besteedt ook aandacht aan deze diefstallen in de uitzending van BureauGLD op 20 februari om 17.20 uur. Na afloop van de uitzending zullen de beelden worden gedeeld op social media en politie.nl.

Heeft u tips? Neemt u dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

article
134994
Bij een school in Velp bleek op vrijwel identieke wijze voor tonnen aan computerapparatuur te zijn gestolen
REGIO – In de uitzending van Opsporing Verzocht van 19 februari 2019 wordt uitgebreid aandacht
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/134994/getuigen-gezocht-van-diefstal-computerapparatuur/
2019-02-18T16:54:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/22162118/112-getuigen-gezocht-politie.nl_.png
BureauGLD, computerapparatuur, computers, diefstal, getuigen gezocht, inbraken, Ipads, NPO1, Opsporing Verzocht, rheden.nieuws.nl, School, Velp
Nieuws, Politieberichten