Workshop ‘Ontwerp je eigen inspiratieboek’ in de Bibliotheek Dieren

Foto: bibliotheek Dieren

DIEREN – Dinsdagochtend 26 februari organiseert de Bibliotheek Veluwezoom in de Bibliotheek Dieren een workshop ‘Ontwerp je eigen inspiratieboek’.

Samen met beeldend kunstenaar en docent Lies Sieverding en creatief begeleider Marit Smook maak je een persoonlijk ‘boek’ waarin je de wensen voor je eigen uitvaart en herinneringen uit je leven bewaart/kunt vastleggen. Wat wil je jouw nabestaanden meegeven? Wat was belangrijk voor je?

De dood is nog steeds een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Toch is het een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Bovendien is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor en behoefte aan een persoonlijke invulling van je eigen afscheid.

Creatief

In deze creatieve workshop werk je met een uniek ‘boek’, een mooie doos (A4 en ±2 cm hoog) met werkbladen die je uitdagen om vragen te beantwoorden en op ideeën te komen. Lies en Marit reiken creatieve technieken aan om een geheel eigen invulling te geven aan je wensen en herinneringen.

Je mag schrijven, plakken, tekenen, foto’s gebruiken, alles kan. Na de workshop ga je naar huis met een uniek document, een herinneringsboek voor jezelf of voor je nabestaanden, waar je – als je wilt – thuis nog aan verder kunt werken.

Deelnemen?

De workshop vindt plaats op dinsdag 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Dieren. Deelnemen kost € 7,50 voor leden van de bibliotheek en € 10,00 voor niet-leden. Het inspiratieboek is ter plekke verkrijgbaar voor € 7,50. Mensen die eerder hebben deelgenomen aan ‘Slotakkoord’ kunnen ook verder werken aan het inspiratieboek waar ze destijds aan begonnen zijn. Toegangskaarten voor de workshop zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Dieren en via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

Vervolg op ‘Slotakkoord’

De workshop ‘Ontwerp je eigen inspiratieboek’ is een van de activiteiten die voortgekomen zijn uit de inspiratiemiddag ‘Slotakkoord’, die de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ in oktober 2018 in de Bibliotheek Dieren organiseerden. Er werden verschillende presentaties, optredens en workshops aangeboden rondom het soms nog moeilijk bespreekbare thema de dood. Later dit jaar volgen nog een bijeenkomst over praktische zaken rondom de uitvaart en een workshop levensverhalen schrijven.

article
135016
In deze creatieve workshop werk je met een uniek ‘boek’
DIEREN – Dinsdagochtend 26 februari organiseert de Bibliotheek Veluwezoom in de Bibliotheek Dieren een workshop ‘Ontwerp
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/135016/workshop-ontwerp-je-eigen-inspiratieboek-in-de-bibliotheek-dieren/
2019-02-19T14:37:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/02/19143641/bibliotheek-Dieren.jpg
Bibliotheek Veluwezoom, Dieren, inspiratieboek, rheden.nieuws.nl, Slotakkoord, workshop
Nieuws