Veluwerijders openen fietsseizoen met tourrit van 50 kilometer

Foto: vaelouwe

DIEREN – Het fietsseizoen 2019 zal op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart voor de jubilerende Toerfietsclub de Veluwerijders (50 jaar jong) van start gaan. Er is een rit uitgezet van 50 kilometer.

De rit start aan de Roodborstlaan 1 en eindigt in de Oranjerie aan de Hogestraat in Dieren. In de Oranjerie worden de fietsers getrakteerd op koffie of thee met een lekkernij.

Gastfietsers van harte welkom

Deze openingstocht staat ook dit jaar weer open voor gasttoerfietsers die op hun tour-/racefiets willen ervaren hoe het is om mee te fietsen in een groep. Meefietsen kan in vijf verschillende groepen, ieder met een eigen snelheid. De vertrektijden van de groepen en de snelheden zijn als volgt:

Groep              Snelheid km/u            Vertrektijd                  Dag

Ladys Only      in overleg                   9.00 u                         vrijdag

1                      31/34                          9.00 u                         zondag

2                      27/30                          9.00 u                         zaterdag en zondag

3                      23/26                          9.30 u                         zaterdag en zondag

4                      19/22                          9.45 u                         zaterdag

Fietsen leuk en gezellig

Het motto voor dit jubileumjaar is “Fietsen leuk en gezellig”. Geldt dit ook voor jou dan ben je van harte welkom. Geniet van de mooie omgeving en maak onderweg eens een fotootje. Heerlijk om nog na te kunnen genieten en jouw fietsplezier te delen met anderen.

Samen uit en veilig thuis

De Veluwerijders hechten veel waarde aan veiligheid voor zowel de eigen fietsers maar ook de medeweggebruikers. Zo worden groepen groter dan 16 personen gesplist en heeft iedere groep een zogenaamde wegkapitein die toezicht houdt op de snelheid en een goed verloop van de tocht.

Gasttoerfietsers kunnen zich tot donderdag 28 februari aanmelden via [email protected]  onder vermelding van naam, telefoonnummer en de groep waarin je wilt fietsen. Je bent van harte welkom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen