Wethouder Dorus Klomberg zet tanden in eetbaar koffiekopje bij MHC Dieren

Foto: MHC Dieren

DIEREN – Wethouder Dorus Klomberg, dorpswethouder van Dieren, was zondag 25 februari te gast bij hockeyclub MHC Dieren om daar een koffiekopje leeg te drinken en op te eten.

De Dierense hockeyclub test momenteel eetbare koffiebekers, een initiatief om het gebruik van plastic te verminderen. Gemeente Rheden steunt dit initiatief en de wethouder kwam zelf ook graag proeven.

De reacties op de test met de eetbare koppen zijn positief. De koffie blijft goed op temperatuur, verliest zijn smaak niet en de kop is lekker. De wethouder vond het een heel aansprekend en praktisch initatief. Absoluut iets dat ook interessant kan zijn voor andere verenigingen in de buurt.

De eetbare koffiekop die wordt getest is de Cupffee, gemaakt van natuurlijk granen. De koppen houden koffie 40 minuten op een tempreatuur van 85 graden Celcius. Is de koffie op, dan kunnen de tanden in de beker worden gezet.

Het in 2018 geopende clubhuis van MHC Dieren wordt beheerd door Stichting Ars Herba. Deze stichting is samen met de hockeyclub actief bezig met verduurzaming en het verminderen van het gebruik van plastic staat hoog op de agenda.

Jos Wortelboer, voorzitter MHC Dieren: ‘Als wij als hockeyclub samen met stichting Ars Herba het gebruik van plastic kunnen verminderen, dan doen we dat uiteraard. Wij als hcokeyclub hebben ook verantwoordelijk als het gaat om ons milieu.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen