Brandweer wil actief in gesprek met buurtbewoners na brand

Foto: Brandweer Gelderland Midden

GEMEENTE RHEDEN  – De dag na de woningbrand in De Straatweiden te Velp kregen omwonenden een flyer van de brandweer Gelderland Midden in de bus. Dit is een nieuwe manier waarop de brandweer met inwoners in gesprek wil gaan.

Brand in mijn buurt

De woningbrand van 6 maart 2019 aan De Straatweiden, die tegen middernacht uitbrak betrof een rijtjeshuis, de brandweer, die snel ter plaatse was kon niet voorkomen dat de woning onbewoonbaar werd. Gelukkig kon erger worden voorkomen, maar uit diverse naastgelegen woningen werden de bewoners tijdelijk geëvacueerd. De brand was uitslaand en inwoners uit de buurt zijn flink geschrokken.

Nazorg

Brandweer Gelderland Midden wil bewoners nazorg geven door ze de mogelijkheid te bieden met vragen naar de brandweer te komen. Met een speciale flyer wordt aan buurtbewoners gevraagd of er behoefte is om bijvoorbeeld een buurtbijeenkomst te organiseren waar men antwoorden kan krijgen op de eventuele vragen die er bij de buurtbewoners leven na de brand. Ook kan men er voor kiezen, de eventuele vragen via de mail stellen of kunnen de vragen in een privégesprek besproken worden.

Bewustwording

Met deze actie wil Brandweer Gelderland Midden bereiken dat inwoners bewuster worden van de oorzaken van brand en wat men kan doen om deze te voorkomen. Ook gaat de brandweer graag in gesprek om uit te leggen op welke manier de brand bestreden wordt en hoe de brandweer te werk gaat. En misschien nog wel veel belangrijker, hoe men moet handelen bij brand.

De brandweer zal niet in alle gevallen een dergelijke actie opzetten, maar als de maatschappelijke impact van een incident groot is, zal de brandweer uit proberen te vinden of er voldoende belangstelling is om in gesprek te gaan met de buurtbewoners.

Brand in mijn buurt - Brandweer Gelderland Midden

'
article
136532
Na de brand in De Straatweiden in Velp kregen buurtbewoners een flyer in de brievenbus
GEMEENTE RHEDEN  – De dag na de woningbrand in De Straatweiden te Velp kregen omwonenden
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/136532/brandweer-wil-actief-in-gesprek-met-buurtbewoners-na-brand/
2019-03-11T14:10:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/03/11122717/Brand-in-mijn-buurt.jpg
Brand in mijn buurt, Brandweer Gelderland-Midden, Buurtbijeenkomst, De Straatweiden, Flyer, gesprek, rheden.nieuws.nl, Velp, vragen, Woningbrand
Nieuws