Een vakantiebaan in de ouderenzorg; veelzijdig, uitdagend en dankbaar

Foto: Attent Zorg & Behandeling

REGIO – Attent Zorg en Behandeling biedt de komende maanden een gevarieerd scholingsprogramma voor studenten en scholieren vanaf 15 jaar die aan het werk willen in een vakantie-of bijbaan die er toe doet!

Om goed beslagen ten ijs te komen in het werk, volgen de vakantiemedewerkers, in aanloop naar het werk, een aantal lessen en trainingsdagen tijdens de ‘Summerschool’. Geen saaie lessen, huiswerk of toetsen, maar alleen de leuke kanten van leren. En niet onbelangrijk, ben je aanwezig bij de Summerschool, dan krijg je deze uren ook nog eens betaald! Na afronding van de vakantiebaan ontvangen de vakantiemedewerkers een certificaat.

De Summerschool

De Summerschool laat vakantiemedewerkers kennismaken met de verschillende cliënten-doelgroepen binnen de ouderenzorg. Ze ontvangen onder andere praktische tips voor de uitvoering van het vakantiewerk. Daarnaast wordt er de mogelijkheid geboden om je te oriënteren binnen het beroepenveld.

Voor de scholieren die nog niet weten welke opleiding ze willen gaan volgen, is de Summerschool een kans om kennis te maken met de verschillende beroepen in de zorg. Vakantiemedewerkers kunnen op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een verpleegkundige, een personeelsadviseur, een muziektherapeut of een arts.

De eerste vakantiemedewerkers zijn al geselecteerd!

Op 27 februari 2019zijn de eerste vakantiemedewerkers op de allereerste selectiebijeenkomst geweest. Tijdens deze bijeenkomst ontving men veel informatie over de Summerschool en het werken bij Attent Zorg en Behandeling. Sommige (potentiële) vakantiemedewerkers kwamen alleen, maar ook ouders kwamen mee.

Zo kwam Kwinte Brouwer (15 jaar) samen met haar moeder. “De informatiebijeenkomst was heel relaxed. Ik kon al mijn vragen stellen. Voor mij als 15 jarige is het juist perfect om dit te gaan doen in combinatie met de Summerschool. Want zo kan ik alvast verschillende beroepen zien in de zorg en ook mensen spreken.”

Silke van de Broek (17 jaar) woonachtig in Arnhem vertelt dat het haar eerste baan wordt en dat haar moeder op één van de zorglocaties van Attent Zorg en Behandeling werkt. “Superleuk om kennis te maken met beroepen in de zorg. Zelf wil ik graag een psycholoog spreken, omdat ik psychologie wil gaan studeren.”

Na afloop van de bijeenkomst ontving men een tas vol met informatie om alles nog eens rustig na te lezen.

Is zo’n vakantiebaan iets voor jou en wil je meer weten over de Summerschool?
Neem dan contact op met de afdeling P&O van Attent Zorg en Behandeling. Dat kan via telefoonnummer: 088 990 1083 of via www.werkenbijattentzorgenbehandeling.nl.

Vacature

'
article
136626
Voor de scholieren die nog niet weten welke opleiding ze willen gaan volgen
REGIO – Attent Zorg en Behandeling biedt de komende maanden een gevarieerd scholingsprogramma voor studenten en
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/136626/een-vakantiebaan-in-de-ouderenzorg-veelzijdig-uitdagend-en-dankbaar/
2019-03-13T18:15:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/10/05111132/Attent-Zorg-Behandeling-Beverode-Dieren.jpg
Attent Zorg en Behandeling, Ouderenzorg, rheden.nieuws.nl, Summerschool, Vacature, Vakantie, vakantiebaan
Nieuws, Vacatures