Leerlingen OBS Rheder Enk zetten zich in voor de ouderenzorg

RHEDEN – Tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019 verzorgden leerlingen van basisschool OBS Rheder Enk diverse activiteiten voor cliënten van Attent Zorg en Behandeling op de locatie Rhederhof in Rheden.

Zij hebben een tijdreis georganiseerd met spelletjes en technieken van vroeger naar nu. De bewoners van Rhederhof en de leerlingen waren erg enthousiast en er wordt teruggekeken op een succesvolle dag.

Dit jaar heeft Attent Zorg en Behandeling ervoor gekozen om de Week van Zorg en Welzijn van 11 t/m 16 maart aan te grijpen om jongeren te betrekken bij de ouderenzorg. Door gesprekken met verschillende scholen is er een programma tot stand gekomen op een aantal locaties, waarin de leerlingen en cliënten de ‘hoofdrol’ spelen tijdens de diverse activiteiten die de scholen samen met de leerlingen georganiseerd hebben. Dit resulteerde in mooie dagen voor zowel de cliënten als de leerlingen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Over de Week van Zorg en Welzijn                                                                                   

De Week van Zorg en Welzijn is een week waarin honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren openen en laten zien wat werken in de zorg en welzijn is. Alweer voor de zevende keer vond dit jaar de Week van Zorg en Welzijn plaats, met als doel mensen te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. Attent Zorg en Behandeling heeft dit keer de week aangegrepen om de jeugd kennis te laten maken met haar zorgorganisatie.

'
gallery
136635
Zij hebben een tijdreis georganiseerd met spelletjes en technieken van vroeger naar nu
RHEDEN – Tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019 verzorgden leerlingen van basisschool OBS
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/136635/leerlingen-obs-rheder-enk-zetten-zich-in-voor-de-ouderenzorg/
2019-03-14T09:47:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/03/14094606/OBS-Rheder-Enk-Rhederhof-12-03-2019-11.jpg
Attent Zorg en Behandeling, OBS Rheder Enk, Ouderenzorg, rheden.nieuws.nl, Rhederhof, week van zorg en welzijn
Foto's, Nieuws