Vaccinatiecampagne meningokokken ACWY van start

Foto: VGGM

REGIO – Tieners tussen de 14 en 18 jaar in Gelderland-Midden kunnen zich laten vaccineren tegen Meningokokken ACWY. Vanaf 19 maart kunnen jongeren uit gemeente Rheden zich in sporthal De Hangmat aan de IJsselsingel te Rheden zich laten vaccineren.

Bijna 37.000 vaccinaties

Jongeren geboren in 2001, 2002 en 2004 kunnen de prik halen in maart of april. Jongeren geboren in 2003 en 2005 krijgen nog een uitnodiging om de prik in mei of juni te halen. Waarom deze groep? Jongeren tussen 14 en 18 jaar zijn relatief vaker drager van de bacterie die meningokokkenziekte veroorzaakt. Zij hebben meer kans om de ziekte te krijgen en de bacterie te verspreiden. In totaal worden bijna 37.000 tieners uitgenodigd in de periode van maart tot en met juni.

Wat is meningokokkenziekte?

Meningokokkenziekte is een ziekte die je krijg van een bacterie, de meningokok, van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A,B,C,W en Y zijn de bekendste. De meningokokbacterie kan onder andere leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging. Voor meer informatie kijk je op www.deelditnietmetjevrienden.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden