Concert Leids Barok Ensemble in de kerk van Rozendaal

Foto: Leids Barok Ensemble

ROZENDAAL/VELP – Het Leids Barok Ensemble treedt op zondag 7 april op met sopraan Wendy Roobol in het programma: Futuro, fuga, furore. Het concert wordt georganiseerd door de Vrienden van de Kerk te Rozendaal in de kerk aan de Kerklaan 15, te Rozendaal.

Zondag 7 april 2019, aanvang 15.30 uur, de kerk is open vanaf 15.00 uur

Het Leids Barok Ensemble (LBE) gaat op weg met een virtuoze Vivaldi, een majestueuze Mozart (en een niet minder majestueuze Matthäus), een vitale Vitali, en het is dat Benjamin Britten een beetje buiten de grenzen van het Leids Barok Ensemble valt, anders hadden ze zijn Simple Symphony met de Boisterous Bourrée en het Playful Pizzicato ook nog geprogrammeerd.

Hoewel… die Arvo Pärt, dat is toch ook geen barok-componist? Nee, maar hij schrijft af en toe muziek die in de grond van de zaak middeleeuws is: objectief, mathematisch, en misschien wel daardoor juist heel spannend.

Ondertussen is de hoofdzaak een programma met veel furie, zoals het spetterende motet “In furore justissimae irae” van Vivaldi, te zingen door de jonge en veelbelovende sopraan Wendy Roobol. Nog meer highlights: een concerto grosso van de recentelijk door het LBE herontdekte Pietro Castrucci, en een divertimento van Haydn, gecomponeerd op 19-jarige leeftijd, waarin hij al meteen herkenbaar is in de muzikale gebaren die zijn latere werk kenmerken.

Verrassend in dit concertprogramma zijn ook de fuga’s van Sardelli: zijn die eigenlijk wel barok? Als je ze hoort, denk je van wel, maar toch is er iets raadselachtigs aan de hand. Enfin, komt u vooral zelf luisteren!

Kosten en informatie

  • Entree €13 pp. voor Vrienden €10.-
  • Gelrepas- en studentenkaarthouders €5.-
  • Kinderen jonger dan 10 jaar onder begeleiding gratis
  • Kaartverkoop vooraf aan het concert in de kerk
  • Na afloop ‘meet and greet’ met de artiesten en het publiek
  • Reserveren: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen