Kennis opdoen met reanimatie en AED op Overtuin Velp

Foto: Visualhunt.com

VELP – Op zaterdagmiddag 23 maart 2019 is het op de Overtuin in Velp voor een ieder mogelijk om kennis op te doen ten aanzien van reanimatie en het gebruik van een AED.

Sinds begin februari 2019 hangen er in het centrum van Velp een drietal AED’s die dag en nacht (24/7) beschikbaar en bereikbaar zijn. Deze hangen in de Oranjestraat bij Café d’Oranjeboom, In de Hoofdstraat bij Fotohuis Velp en in de Emmastraat bij Cas meer dan koffie.

Over deze reanimatieapparaten, wordt door Het Rode Kruis afdeling Veluwezoom en EBA veiligheidsgroep, informatie gegeven.

Tijdens een aantal demonstraties leggen E.H.B.O.-ers en EBA, alles uit over reanimatie en de AED. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag met testpoppen om hun kennis bij te spijkeren. De middag wordt mogelijk ondersteund door de Hartstichting, Rode Kruis Veluwezoom en EBA Veiligheidsgroep. De demonstraties en workshops vinden 13.30 en 16.00 uur uur plaats.

Reanimatie in Nederland

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. De Hartstichting heeft het doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Daarom bouwt de Hartstichting samen met ruim 470 partners aan een duurzaam netwerk van burgerhulpverleners en AED’s.

Nederland telt op dit moment meer dan 170.000 burgerhulpverleners: mensen die kunnen reanimeren en een buurtbewoner in geval van nood direct hulp kunnen bieden. Zij staan geregistreerd bij het landelijke oproepsysteem voor reanimatie in Nederland: Hartslag-Nu. Tegelijkertijd werkt de Hartstichting aan een landelijk dekkend netwerk van AED’s die 24/7 toegankelijk en geregistreerd zijn. Zo kunnen ze altijd worden ingezet door burgerhulpverleners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen