Grinthuizen in Rheden heeft 28 nieuwe bomen

RHEDEN – Zaterdag 16 maart plantte dorpswethouder Ronald Haverkamp samen met drie kinderen uit de wijk Grinthuizen aan het Tasveld in Rheden de eerste nieuwe boom, veel wijkbewoners waren hierbij aanwezig.

De wijk Grinthuizen is een prachtige wijk om in te wonen, echter vele van de oorspronkelijk aangeplante berken en andere bomen blijken inmiddels de geest te hebben gegeven. De gemeente heeft de bewoners betrokken bij het opstellen van een nieuw bomenplan. De meerderheid van de wijkbewoners gaf de voorkeur aan bloeiende bomen in de wijk, voor een mooier aanzicht en bevordering van de bijenstand.

De gemeente heeft vervolgens een bomenplan gemaakt met een verscheidenheid aan bloeiende bomen, zoals prunus, bijenboom, linde en notenboom. De berken en andere slechte bomen zijn inmiddels gerooid, de grond is zorgvuldig onderzocht en waar nodig verwijderd en met nieuwe grond aangevuld. In totaal werden 28 nieuwe bomen geplant.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Nadat zo’n 60 bewoners en een 25 kinderen zich om 10:00 uur verzameld hadden op de parkeerplaats aan het Tasveld, werden zij van harte welkom geheten door dorpswethouder Ronald Haverkamp. Hij was blij verrast dat ondanks het natte weer er zoveel wijkbewoners bijeen waren gekomen. “Dat geeft aan dat de saamhorigheid en bereidheid er weer een mooi wijk van te maken, met veel groen en mooie bomen, groot is” aldus Haverkamp. Ook alle groenstroken zijn geadopteerd door bewoners, zij gaan dit groen zelf onderhouden. “Dat is ook een mooi initiatief”, aldus de wethouder.

Gezamenlijk ging men naar de plek waar de eerste boom geplaatst werd door de wethouder en drie kinderen. Hierna trokken de wijkbewoners naar de andere plaatsen waar de nieuwe bomen geplaatst moesten worden.

Nadat er 28 nieuwe bomen waren geplaatst verzamelde men zich weer op de parkeerplaats aan het Tasveld. De kinderen kregen hier allemaal nog een goodiebag van Boomfeestdag, samen met een oorkonde van de gemeente Rheden.

klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Wijkplatform Grinthuizen

Al bijna één jaar is in de mooie nieuwbouwwijk Grinthuizen van Rheden een wijkplatform actief. Een groep enthousiaste wijkbewoners is samen met vertegenwoordigers van de gemeente en Radar Oost Nederland aan de slag gegaan om het Wijkplatform Grinthuizen vorm en inhoud te geven. Verschillende projecten zijn inmiddels succesvol van de grond gekomen, waaronder de inzamelingsactie voor een AED en een enquête onder de bewoners over het openbaar groen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen