Thema-avond: “Laat ons mensen maken” in Dorpskerk Rheden

Foto: Wikimedia

RHEDEN – Op vrijdag 29 maart wordt er in de Dorpskerk Rheden een informatie- en discussieavond gehouden met als thema “Laat ons mensen maken”.

We staan op een beslissend moment in de geschiedenis van de mens. De CRIPR-Cas techniek maakt het niet alleen mogelijk om defecte en ziekmakende genen te genezen, maar ook om mensen genetisch te modificeren en te verbeteren.

CRISPR-Cas

CRISPR-Cas is een methode waarmee DNA gemodificeerd kan worden met ongekende precisie, het heeft de wetenschap flink op zijn kop gezet. De door de Chinese wetenschapper He Jiankui genetisch gemodificeerde tweeling lijkt het begin van een nieuw tijdperk in de menselijke evolutie.

I.V.G.

En biedt I.V.G., een andere sleutel in de biomedische revolutie (Met IVG kunnen ei- en zaadcellen in het laboratorium gemaakt worden. In theorie kan hiermee iedereen een genetisch eigen kind krijgen) ons in de toekomst een ongekend potentieel aan voortplantingsmogelijkheden en keuzes met betrekking tot de gewenste baby? Zal voortplanting via de natuurlijke weg straks tot het verleden behoren?

Kortom , wordt de mens in elk opzicht zijn eigen schepper?

De hoogste tijd voor een grondige bezinning en een debat over verantwoorde keuzes. Lotte Floors (MPA Health & Life Sciences) en Derk Floors (theoloog en ethicus) zijn de inleiders.

U bent van harte welkom, een kop koffie of thee met een koekje staat voor u klaar.

Datum: vrijdag 29 maart, tijd: 20.15 uur, in de Dorpskerk van Rheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen