AED presentatie op de Overtuin in Velp

VELP – Op zaterdag 23 maart organiseerde Winkeliersvereniging Veelzijdig Velp samen met Rode Kruis afdeling Veluwezoom samen met de EBA Veiligheidsgroep een middag op de Overtuin waarbij de centrumbezoekers geïnformeerd werden over de aanwezigheid van de AED’s in het centrum van Velp.

Ook werden er demonstraties en workshops gegeven over hoe te handelen bij hartfalen. Hulpverleners van het Rode Kruis en instructeurs van de EBA Veiligheidsgroep assisteerden bij de demonstraties en gaven net als leden van de EHBO-vereniging uit Dieren, informatie aan het winkelend publiek.

In februari konden, mede door sponsoring van de voormalige ondernemersvereniging Promotie Centrum Velp, 2 nieuwe AED’s in het centrum van Velp worden geïnstalleerd. Met de AED bij Café d’Oranjeboom in de Oranjestraat zijn er nu drie reanimatieapparaten bijgekomen in het centrum van Velp, die dag en nacht bereikbaar en beschikbaar zijn.

De nieuwe AED’s hangen bij Cas, meer dan koffie en bij Fotohuis Velp. Daarnaast zijn er nog drie apparaten in of nabij het centrum die tijdens openingstijden te gebruiken zijn, te weten bij Juweliershuis Aalbers, bij het Gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan en bij de Fysiotherapie Centrum Velp in de Nieuwstraat.

De AED presentatie en de demonstraties op de Overtuin werden goed bezocht.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen