Super veel zwerfafval opgehaald bij opschoonactie Dieren West

DIEREN – Afgelopen zaterdag 23 maart was het Landelijke Opschoondag, in Dieren-West had een wijkbewoonster het idee gekregen hier iets mee te doen en andere wijkbewoners uitgenodigd gezamenlijk de wijk in te gaan om zwerfafval op te ruimen. Het was meteen een groot succes.

Maar liefst zo’n 40 vrijwilligers melden zich om 9.30 uur aan bij Polysport aan de Admiraal Helfrichlaan te Dieren. Initiatiefneemster Claudia van den Elsen was blij verrast met de grote opkomst. Onder het genot van een kop koffie of thee kreeg men uitleg over de werkzaamheden en werden prikstokken en plasticzakken uitgedeeld die de gemeente Rheden ter beschikking had gesteld. Hierna vertrok men in groepjes op jacht naar zwerfafval in de wijk.

Vele zakken werden gevuld met vuil dat hier en daar rond lag in het wijk zoals sigarettenpeuken, blikjes, lege bier- en wijnflessen, papier, resten van vuurwerk, plastic en nog veel meer.

Om 12.00 uur keerde men terug bij Polysport, waar trots geposeerd werd, bij de berg opgehaalde zakken vuil, voor een groepsfoto. En dan was dat nog niet eens alles, er waren ook zakken in de wijk achtergelaten, deze werden opgehaald door gemeente Rheden

Als dank werd men nog uitgenodigd voor een kop koffie, en om nog gezellig wat na te kletsen.

Claudia van den Elsen is na dit grote succes van plan volgend jaar weer een opschoondag te organiseren in Dieren West. Veel wijkbewoners gaven zich al direct op om er weer bij te zijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen