Lampionnenoptocht door Velp weer druk bezocht

VELP – Ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander werd in Velp op vrijdag 29 maart een feestelijke lampionnenoptocht georganiseerd.

Stichting Velp voor Oranje en Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt besloten om deze optocht al in maart te houden, omdat het op de verjaardag van de Koning, 27 april, op het tijdstip van vertrek veel te licht is. Alle kinderen krijgen ter plaatse gratis een lampion uitgereikt.

Traktatie

De vrolijke stoet trok ook dit jaar door het centrum van Velp. Het verzamelpunt was de Fredericusschool in de Emmastraat. Vanaf 18.45 uur was de school open. Ieder kind kreeg een gratis lampion en een bonnetje voor een traktatie.

De optocht vertrok om 19.15 uur vanaf het schoolplein en daarna begon de Koninklijke optocht door Koninklijke straten: van de Oranjestraat via Koningin Beatrixstraat en Prins Clausstraat naar de Prinses Máximastraat en ging vervolgens via de Ommershofselaan naar de Hoofdstraat en daarna terug naar de Fredericusschool in de Emmastraat.

Traditiegetrouw vormen de muzikanten tot slot een erehaag, waar de deelnemertjes trots doorheen liepen. Na afloop was er drinken voor alle kinderen en natuurlijk ook voor de muzikanten van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt.

Wedstrijd

Ieder kind kreeg een gratis lampion en consumptiebon. Maar om te stimuleren dat de grotere kinderen ook zelf lampionnen maakten, zijn er 10 prijzen beschikbaar gesteld voor de mooiste zelfgemaakte lampionnen.

De afgelopen jaren bleek dat enkele basisscholen dat ook een leuk initiatief vonden: op school mochten de kinderen zelf lampionnen tekenen, plakken en kleuren. De jurering van de zelfgemaakte lampionnen is op het schoolplein, vanaf 18.45 uur. De prijsuitreiking is meteen na afloop van de optocht in de school.

Antieke Brandweerwagen

De vrolijke optocht werd voorafgegaan door Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt. Het slot van de optocht is ieder jaar weer een verrassing. Ook dit jaar rijdt een versierde grote, antieke brandweerwagen van de vrijwillige Velpse Brandweer mee, gevolgd door een auto met bijzondere en zeer opvallende verlichting.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen