Activiteiten Protestantse gemeente Velp rond Pasen

Foto: D.Boyarrin on Foter.com

VELP – De Protestantse gemeente van Velp heeft weer diverse activiteiten georganiseerd in de Grote Kerk en de Oude Jan te Velp.

Witte Donderdag in de Oude Jan

Witte Donderdag, 18 april, wordt om 19.00 uur in de Oude Jan een viering gehouden waarin het Heilig Avondmaal wordt gevierd.  Het verhaal waar Jezus de voeten van zijn leerlingen wast wordt gelezen en brood en wijn worden gedeeld.

Voorganger is dominee Klaas Eldering.

Goede Vrijdag viering Grote Kerk

Goede Vrijdag, 19 april, wordt in een verstilde viering stilgestaan bij het sterven van Jezus Christus in het besef dat Hij ook vandaag wordt verlaten, verloochend, verraden en gekruisigd.

Deze viering is om 19.00 uur in de Grote Kerk, voorganger is dominee Dirk Jan Brans.

Paasnachtviering Oude Jan

Pasen begint op Stille Zaterdag, 20 april, met om 22.00 uur in de Oude Jan een paasnachtviering. De viering begint in de stilte en duisternis waarin op Goede Vrijdag de dienst eindigde.

Dan treedt langzaam maar zeker het licht binnen. In deze viering vertellen verhalen en symboliek over het mysterie van Pasen: door de dood heen verrijst leven. De deelnemers gaan met de oude verhalen op weg, door het water (doopgedachtenis) naar nieuw leven (opstanding).

Voorganger is pastor Janneke Bron en ensemble Cantico d’Archi verleent muzikale medewerking.

Paasmorgen viering Grote Kerk

VELP – Het Paasfeest dat in de paasnacht begon wordt voortgezet op Paasmorgen, 21 april, om 10.00 uur in de Grote Kerk, met feestelijke muziek en veel samenzang. ‘Geloof is een vogel die gaat zingen als het nog nacht is, omdat ze weet heeft van een altijd nieuw begin’. Voorganger is ds. Dirk Jan Brans.

Bij alle diensten is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis, er wordt gecollecteerd.

 

article
138799
De Protestantse gemeente van Velp heeft weer diverse activiteiten georganiseerd
VELP – De Protestantse gemeente van Velp heeft weer diverse activiteiten georganiseerd in de Grote
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/138799/activiteiten-protestantse-gemeente-velp-rond-pasen/
2019-04-12T12:43:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/04/12124257/Pasen-D.Boyarrin-on-Foter.com_.jpg
Dirk Jan Brans, dominee, Goede vrijdag, Grote Kerk Velp, Janneke Bron, Klaas Eldering, Oude Jan Velp, Paasmorgen viering, Paasnachtviering, paasviering, Protestantse gemeente Velp, rheden.nieuws.nl, Velp, Witte Donderdag
Nieuws