Inloopbijeenkomst in de Oude Jan te Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op dinsdag 23 april 2019 wordt er in De Oude Jan aan de Kerkstraat 56 te Velp van 17.00 – 20.00 uur een inloopbijeenkomst georganiseerd voor de veranderingen die plaats gaan vinden aan de buitenruimte rond de Oude Jan in Velp.

De buitenruimte rond de Oude Jan in Velp is aan verbetering toe. De Stichting Vrienden van de Oude Jan en de gemeente Rheden willen samen met omwonenden en belangstellenden in gesprek over hoe deze cultuurhistorische waardevolle openbare ruimte rond de kerk meer toekomstbestendig kan worden ingericht. Zij organiseren daarom op dinsdag 23 april tussen 17.00 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst in de Oude Jan zelf.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen omwonenden en belangstellenden aangeven wat wenselijk of nodig is om de buitenruimte meer toekomstbestendig te maken. Stichting Vrienden van de Oude Jan en medewerkers van de gemeente Rheden zijn aanwezig om mee in gesprek te gaan of vragen aan te stellen.

Schetsen van studenten Van Hall Larenstein

Studenten van de studierichting Tuin- en Landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn eerder al aan de slag gegaan met de opdracht om een schets te maken van aspecten die in hun ogen verbeterd zouden kunnen worden. De uitkomsten geven aan dat de zichtbaarheid van het 12e eeuwse rijksmonument, de bereikbaarheid van de kerk en het omringende gebied en de gebruiksmogelijkheden van de open ruimte rond de kerk voor verbetering vatbaar zijn. Ook kan de inrichting aantrekkelijker worden gemaakt evenals de afscherming van de aangrenzende bebouwing. De werkstukken van de studenten zijn tijdens de inloopbijeenkomst te bekijken.

Maken van een ontwerp

Met de werkstukken van de studenten en de informatie uit de gesprekken tijdens deze avond verwachten de Stichting Vrienden van de Oude Jan en de gemeente Rheden een goed ontwerp te maken voor een toekomstbestendige buitenruimte van de Oude Jan. De gemeente stelt dit ontwerp op en presenteert het aan de omwonenden en andere belangstellenden.

article
138976
De buitenruimte rond de Oude Jan in Velp is aan verbetering toe
VELP – Op dinsdag 23 april 2019 wordt er in De Oude Jan aan de
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/138976/inloopbijeenkomst-in-de-oude-jan-te-velp/
2019-04-14T13:40:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/02095157/Oude-Jan-Velp.jpg
Buitengebied, inloopbijeenkomst, Kerkstraat 56, Oude Jan, Oude Jan Velp, rheden.nieuws.nl, Velp
Nieuws