Lezing in Spankeren over geneeskrachtige kruiden

Foto: Groei & Bloei Veluwezoom

SPANKEREN – Ab Vreeman heeft samen met Tilly Vriend de bezienswaardige tuin “De Vriendenhof” in Wanneperveen. Maar ook werkt hij al meer dan 30 jaar als natuurgeneeskundig therapeut en heeft hij veel kennis over geneeskrachtige planten, waar hij boeiend over kan vertellen.

Hij geeft een overzicht van de geschiedenis van geneeskrachtige kruiden, hun werkzame stoffen en de toepassingen in de natuur- en volksgeneeskunde. De kennis over de geneeskrachtige werking van planten is eeuwenoud.

Fytotherapie is de professionele behandeling van ziekten en kwalen met middelen van plantaardige oorsprong. Ook in onze eigen tuinen staan vaak planten met een geneeskrachtige werking. Wist u dat er voor vrijwel elke ziekte of kwaal wel een plant te vinden is die voor verlichting of genezing kan zorgen?

Of men kampt met problemen met de luchtwegen, de spijsvertering, het bewegingsapparaat, de huid of hart- en bloedvaten, voor elke toepassing dienen zich een of meerdere planten aan. Dat Valeriaan een kalmerende werking heeft, weet bijna iedereen wel, maar wist u dat Salie (Salvia) kan worden gebruikt tegen opvliegers? Dat Engelwortel, maar ook Venkel, een gunstige uitwerking heeft op de spijsvertering?

Wilt u meer weten, kom dan naar deze leerzame lezing.

Deze Groei & Bloei Veluwezoom lezing vindt plaats op donderdag 25 april 2019 in de Kerkhorst, Dorpsweg 65 A in Spankeren. Aanvang 19.30 uur. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3,

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen