Opening nieuwe locatie RadarUitvoering Oost

Foto: Richard Heijnen

RHEDEN – Onder een enigszins dreigende grijze lucht verzamelde een groep genodigden zich woensdag middag voor de officiële opening van het ontmoetingscentrum (en niet het kantoor) van RadarUitvoering Oost.

Dit gebeurde met de onthulling van een glanzend nieuw bordje naast de voordeur van het Jonkvrouwe Brantsen Centrum aan de Dorpsstraat in Rheden.

Gasten lopen binnen, meerdere met een bloemetje, of een ander housewarming cadeau, als felicitatie voor de nieuwe locatie. Er klinkt vrolijke muziek, gespeeld door de band van Teamleider Micha Baksteen, die er overduidelijk veel plezier in heeft.

Op de eerste verdieping van het gebouw, onder het schuin aflopende dak, bevind zich de ontmoetingsruimte van RadarUitvoering Oost, dan nadrukkelijk geen kantoor mag heten in verband met het bestemmingsplan van de gemeente.

Verschillende initiatieven

RadarUitvoering Oost geeft plaats aan verschillende initiatieven en loopt over van activiteiten. Teamleider voor de gemeente Rheden, en Rozendaal, Micha Baksteen legt uit, “we zijn actief op een aantal onderdelen. We verzorgen jongerenwerk, we organiseren activiteiten voor de doelgroep van zes tot ongeveer dertig jaar. We hebben het Second House, een soort naschoolse opvang in Buurthuis De Poort, in Velp. Daarnaast hebben we het Vrijwilligers Loket, het Mantelzorg Steunpunt MVT.”

“MVT, Meldpunt Vrijwillige Thuishulp,” verduidelijkt Ingrid Jansen, Krachtcoach bij RadarUitvoering, “als bijvoorbeeld iemand hulp nodig heeft om naar het ziekenhuis te gaan en zelf niet kan rijden, deze mensen in contact brengen met mensen die dit kunnen doen.”

Hapjes komen langs terwijl er meer enthousiaste bezoekers binnen komen en zich door een van de dertien medewerkers door het gebouw laten rondleiden.

Micha Baksteen groet de bezoekers vriendelijk en maakt een praatje, waarna hij verder verteld, “we hebben STOER (Senioren Teams Ondersteunen Elkaar), voor oudere, die daar door onder andere langer thuis kunnen wonen.”

Iedereen is altijd welkom

“We brengen mensen met elkaar in verbinding en we brengen partijen met elkaar in verbinding. We ondersteunen ideeën van inwoners. Maar voor doelgroepen als senioren, mantelzorgers en jongeren, doen we net wat meer.”

“Wij hebben gemerkt dat iedereen zichwel wil inzetten voor een ander, en iedereen heeft wel wat energie over. Als je die twee weet te combineren, dan gebeuren er mooie dingen.”

Een laagdrempelige plek creëren waar iedereen naar toe kan gaan en geholpen kan worden met het opzetten van sociaal verantwoorden plannen, lijkt de rode lijn.

“We noemen dit,“ legt Micha uit, “met een mooi woord ‘samenredzaamheid’, dus niet ‘zelfredzaamheid’. Ervoor zorgen dat mensen naar elkaar omzien.”

“Iedereen is altijd welkom voor een kopje koffie,” lacht Micha. Dus of u nu ergens hulp bij nodig heeft, een project in uw buurt wilt opzetten en daar wel wat hulp bij kan gebruiken, of gewoon even een praatje wilt maken, RadarUitvoering Oost kan de plek voor u zijn.

Voor meer informatie, en contact gegevens, kunt u terecht op: http://radaruitvoering.nl/oost/

RadarUitvoering Oost

RadarUitvoering Oost

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen