Rabbijn Soetendorp eert studenten HAN met multimediaproject ‘Helpt Elkander’

VELP/ARNHEM – ‘Help Elkander’ is het thema van een multimediaal document in beeld en geluid dat Stichting Velp voor Oranje bij de HAN laat maken ter gelegenheid van de 75-jarige bevrijding van Velp in 2020.

Het onderwerp richt zich op de overlevering van verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Velp bij Arnhem. In Velp hebben meer dan 600 onderduikers de oorlog overleefd dankzij de hulp en moed van burgers uit alle lagen van de bevolking.

Het streven is om jongeren actief te betrekken bij de opzet van het project door hen zelf onderzoek te laten doen en/of vragen te laten stellen aan ooggetuigen.

De bekende rabbijn Awraham Soetendorp vertelde woensdag 17 april op de HAN in Arnhem een indrukwekkend persoonlijk verhaal over oorlog en moed tonen. Aanleiding was de televisieserie ‘Helpt Elkander’ van documentairemaker Sacha Barraud, waaraan ook studenten van de HAN meewerken.

Soetendorp hield zijn verhaal, nadat 3 groepen 1e-jaarsstudenten Communication & Multimedia Design (CMD) hun concepten hadden gepresenteerd. De hartverwarmende bijeenkomst startte met verbindende toespraken van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch en HAN-bestuursvoorzitter Kees Boele.

Concepten multimediale producties ‘Helpt Elkander’

HAN-studenten Communication & Multimedia Design (CMD) uit het 1e jaar hebben een multimediaal project gemaakt van de verhalen van ‘Helpt Elkander’. Ze hebben betrokkenen geïnterviewd en dit onder andere verwerkt in een website en een podcast voor scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs. De conceptvoorstellen werden vol trots op de bijeenkomst gepresenteerd.

Helpt Elkander

De serie wordt in 2020 uitgezonden bij Omroep Gelderland en laat zien hoe inwoners van Velp en Rozendaal in de Tweede Wereldoorlog de moed hadden om onderduikers te helpen. Voor documentairemaker Barraud een ideale invalshoek om onder andere het verhaal van rabbijn Soetendorp op te tekenen, met de multimediale medewerking van de studenten.

Klik voor meer foto’s op de bovenste foto

(Bron: HAN, Omroep Gelderland, foto’s rheden.nieuws.nl)

Kijk voor een uitgebreid verslag op, en lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen