Volop muziek op Velpse Koningsdag & Jubileumfeest Velp voor Oranje

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – “De Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt zal zich op Koningsdag ‘de lippen stukblazen”, vertelt de voorzitter van Velp voor Oranje. “Niet alleen bij de Aubade op zaterdag 27 april van 9.30 – 10.30 uur, maar ook bij diverse Verzorgingshuizen in Velp.”

Om 13.00 uur brengen de muzikanten van Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt op Koningsdag een muzikale groet aan hun beschermheer en –vrouwe, het echtpaar Marnix en Mary Heersink van kasteel Biljoen. Daarna gaan ze genieten van de traditionele en welverdiende gezamenlijke lunch in het eigen clubgebouw aan De Beemd.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Drum & Showfanfare Mr. H.M. van dder Zandt - Stichting Velp voor Oranje

Jubileumfeest

De Velpse muzikanten treden de volgende dag, zondag 28 april, alweer op. Voor en tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van Velp voor Oranje op de Van Spaenallee (bij kasteel Biljoen) is het orkest met de karakteristieke blauw-witte pakken ook weer te zien en te horen. ‘In de afgelopen 125 jaar waren er altijd Velpse muziekverenigingen aanwezig bij de Oranjefeesten’, zegt Nelleke den Boer-Pinxter. Zij schreef, samen met Anita Matser, een zojuist verschenen boekje over de geschiedenis van Velp voor Oranje. ‘In de etalage van Boekhandel Jansen & de Feijter zijn op dit moment o.a. de kleurige vetpotjes te zien die tijdens Oranjeconcerten in het Villapark brandden.’ De boekjes zijn op Koningsdag en het Jubileumfeest te koop in de Oranjekraam à € 3,50. Ze zijn ook verkrijgbaar bij bovengenoemde boekwinkel en The Read Shop in Velp.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ringsteken te paard - Stichting Velp voor Oranje

Ringsteken

Voor het Ringsteken op zondag 28 april kunnen verenigingen en maatschappelijke organisaties zich nog inschrijven via [email protected] . Er zijn mooie geldprijzen voor de clubkas te verdienen. Op de dag zelf kunnen berijders van scootmobiels zich aanmelden om mee te doen aan Ringsteken-voor-scootmobiels. En kinderen kunnen zich ter plaatse melden om mee te doen aan Ringsteken-met-kruiwagens. De kruiwagens worden geduwd door scouts van Scouting De Markesteen.

Zie onderstaande afbeeldingen voor het programma van Koningsdag en het Jubileumfeest van Velp voor Oranje:

Koningsdag, Programma-affiche - Stichting Velp voor Oranje

 

Jubileumfeest Stichting Velp voor Oranje 125 jaar

Kijk voor meer informatie ook op: www.velpvoororanje.nl.

 

'
article
139424
De Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt zal zich op Koningsdag ‘de lippen stukblazen
VELP – “De Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt zal zich op
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/139424/volop-muziek-op-velpse-koningsdag-jubileumfeest-velp-voor-oranje/
2019-04-20T17:06:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/04/20164839/Koningsdag-Velp-rheden.nieuws.nl_.png
125 jaar, Aubade, Drum & Sowfanfare Mr. H.M. van der Zandt, feest, jubileum, Kasteel Biljoen, Koningsdag, Koningsmarkt, Marnix Heersink, Mary Heersink, Muziek, rheden.nieuws.nl, Ringsteken, Velp, Velp voor oranje, Vogelschieten
Nieuws