Bijzondere wijnproeverij In de Serre van Rozendaal

Foto: Foter.com

VELP/ROZENDAAL – Op 1 mei is er een bijzondere wijnproeverij in De Serre van Rozendaal. Sommelier Jocelyne Mesritz (24) uit Arnhem presenteert diverse alcoholvrije wijnen van importeur La Source en in samenwerking met Slijterij en Wijnhandel Appeldoorn uit Velp.

De wijnen hebben het normale proces van gisting doorlopen en daarna is de alcohol uit de wijn ‘gefilterd’.

Jocelyne Mesritz volgt momenteel de opleiding tot vakdocent voor de horeca aan Aeres Hogeschool Wageningen. Daarvoor deed ze de middelbare hotelschool aan Vakschool Wageningen (RijnIJssel Arnhem). Ze heeft al op deze jonge leeftijd een keur aan ervaring opgedaan bij onder meer Michelin-restaurants De Kromme Dissel (Heelsum), ’t Schultenhues (Zutphen) en Bij Jeff (Texel).

Ze is tweede geworden op het Nederlands kampioenschap ‘restaurantservice’ voor middelbare hotelscholen. Momenteel loopt ze stage op het Graafschap College in Doetinchem.  Ze doet daar onderzoek naar het optimaliseren van de loopbaansturing van mbo-studenten.

De wijnen die ze laat proeven zijn door experts positief beoordeeld op smaak, kleur en geur. Doordat de wijnen het hele proces hebben doorlopen en pas nadien de-alcoholisatie heeft plaatsgevonden, blijft de karakteristieke smaak van wijn behouden.

Jocelyne zal de gasten niet alleen laten proeven, maar ook meenemen in het volledige productieproces van de de-alcoholisatie. De bijeenkomst in De Serre is als gebruikelijk gratis toegankelijk; de deur is open vanaf 10 uur. De proeverij begint om 10.30 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.dekerkvanrozendaal.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen