Margreet Blanken leest fabels van Leonardo da Vinci

Foto: Margreet Blanken

VELP – Op 12 mei en 19 mei leest Margreet Blanken in Nieuwe Ruimte (Velp) fabels die geschreven zijn door Leonardo da Vinci. De actrice, onder andere bekend van de televisieserie Medisch Centrum West, wordt muzikaal begeleid door Roeland Dost.

De voorstelling is exclusief gemaakt voor Nieuwe Ruimte. Het decor, gemaakt door Gerrit van Middelkoop, bevat tekeningen van Leonardo da Vinci. Die tekeningen komen langzaam naar voren terwijl Margreet Blanken de fabels voordraagt.

Leonardo da Vinci, bekend van de Mona Lisa, Het laatste avondmaal en talloze uitvindingen, stierf 500 jaar geleden. Minder bekend is dat de veelzijdige kunstenaar ook fabels en liedjes schreef. Eén van Leonardo’s liedjes loopt als een rode draad door de voorstelling. Een boeiende combinatie dus, van verhaaltjes met een wijze les, en Middeleeuwse muziek. Samen met de expositie ‘Leonardo’ vormt deze voorstelling een bijzondere bijdrage aan het wereldwijde Leonardo da Vinci jaar.

  • De voorstelling start op 12 mei en 19 mei om 15.30 (inloop vanaf 15.00).
  • Entree: 10 euro (5 euro voor donateurs van Nieuwe Ruimte).
  • Kaarten kunnen gereserveerd worden via mail: [email protected]
  • Kijk voor meer informatie op: www.nieuwe-ruimte.nl

Informatie:

Voorstelling met Margreet Blanken ‘Fabels van Leonardo da Vinci” op 12 mei en 19 mei in Nieuwe Ruimte vanaf 15.00 uur. In Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, Velp. Open op zaterdag en zondag van 12.00 -17.00 uur.

De Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van Rheden. De Stichting Nieuwe Ruimte heeft ongeveer 90 betalende donateurs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen