Oranjefeest Laag-Soeren zeer geslaagd!

LAAG-SOEREN – De Oranjestichting Laag-Soeren had ook dit jaar weer een mooi programma in elkaar gezet, voor het Oranjefeest dat vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei gevierd werd.

Ringsteken en feest

Het jaarlijkse feest begon vrijdag om 19.00 uur met ringsteken op het weiland van Pasman aan de Rozesteinweg. Vanaf 21.00 uur ging de feestavond van start met muziek van DJ Hamer in de feesttent.

Oranjeoptocht

Zaterdag 11 mei verzamelden de deelnemers van de Oranjeoptocht zich om 10.30 uur bij de muziektent aan de Cruyshoevelaan. Daar werd iedereen van harte welkom geheten door Marijke Buter voorzitster van Oranjestichting Laag Soeren. Dorpswethouder Marc Budel van de gemeente Rheden complimenteerde de vele aanwezigen en deelnemers voor het mooie Oranjefeest en de Oranjeoptocht met prachtige wagens en uitgedorste deelnemers gerealiseerd te hebben.

Marc Budel

“Het laat zien dat een klein dorp toch groots kan zijn en waar men trots op kan zijn. Ik hoop dat iedereen een mooie en gezellige dag zal beleven, ik heb al even rond  gekeken, dat zit wel goed denk ik! Ik wens iedereen veel plezier en open hierbij de optocht.”

Vervolgens werd de Nederlandse driekleur gehesen tijdens het zingen van het Wilhelmus, gespeeld door Sempre Crescendo en kon de optocht om 11:00 uur vertrekken voor een rondgang door het dorp. Rond 12.15 uur arriveerde men op het feestterrein waar koffie, thee en fris met krentenbollen klaarstond.

Vogelschieten Vogelknuppelen en Feest

Het vogelschieten begon om 14.00 uur, voor de dames vanaf 16 jaar was er een wedstrijd ‘vogel’-knuppelen. Vbreda Inc verzorgde de muziek deze middag. De feestavond begon om 20.00 uur met muziek van Sinn Live. Met tevens de prijsuitreiking  van de optocht, het vogelschieten en het vogelknuppelen.

De Oranjestichting kan terug kijken op een zeer geslaagd weekend, met een prachtig Oranjefeest!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden