Zwemmen voor Stichting Spieren voor Spieren

Foto: Merina Meijer

RHEDEN/REGIO – Merina Meijer uit Rheden gaat er helemaal voor, zij gaat een pittige zwemtocht afleggen van Den Helder naar Texel, en dat alles voor een goed doel.

Hoewel Merina geen topzwemster is ziet ze het helemaal zitten om maanden te trainen voor kinderen die een spierziekte hebben. De zwemtrainingen doet ze in Brummen. Haar doel is om 11 augustus 2019 klaar te zijn om de afstand tussen Den Helder en Texel over te zwemmen.

Merina (36) is moeder van een gezonde dochter. Haar dochter rent, springt, speelt en achtervolgt haar de hele dag. Kinderen moeten wat betreft Merina onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen zodat zij zich onbezorgd kunnen bewegen en zij een hogere kwaliteit van leven krijgen.

Over Spieren voor Spieren:

  • Spieren voor Spieren wil het onmogelijke mogelijk maken voor kinderen met een spierziekte en heeft daarbij vier doelen, te weten:
  • Wetenschappelijk onderzoek financieren naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen en naar de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen om de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte te verbeteren.
  • Het ondersteunen en verbeteren van de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen door middel van financiering van het Spieren voor Spieren Kindercentrum en de expertisecentra.
  • Concrete hulp door Spieren voor Spieren; individuele bijdragen voor (sport)hulpmiddelen en het organiseren van momenten die geluk brengen aan kinderen met een spierziekte.
  • Samenwerkingen binnen het spierziekte veld met andere fondsen, patiënt verenigingen en de (universitair) medische centra aangaan en bevorderen.
  • Daarnaast zet Spieren voor Spieren zich actief in als het gaat om bewustwording creëren en voorlichting geven over spierziekten bij kinderen.

Sponsoren gezocht

Merina heeft al een bedrag binnen gesprokkeld maar meer sponsoren zijn welkom. Het zwembad Rhienderoord in Brummen is al supporter van Merina en van Spieren voor Spieren. Zij sponsoren Merina in de vorm van een onbeperkt zwemabonnement.

Wilt u ook een bijdrage leveren en wilt u een donatie doen dan kan dat op https://www.denheldertexel.nl/held/merina-meijer/ (Alle beetjes helpen en uiteraard is ook een klein bedrag van harte welkom)

Meer info over het goede doel Spieren voor Spieren vindt u op https://www.spierenvoorspieren.nl

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden