ANWB Rollatorcheck Gemeente Rheden

Foto:

RHEDEN/VELP – Tijdens de eerste rollatorcheck op 15 mei lieten veel mensen hun rollator controleren op mogelijke gebreken. Kleine problemen werden verholpen en er werden tips en instructies over lichaamshouding en veiligheid gegeven. Mensen die op 15 mei niet naar Velp konden komen, zijn van harte welkom tijdens de tweede rollatorcheck op 25 mei.

Gun uw rollator een gratis rollatorcheck

ANWB, gemeenten Rheden en Rozendaal en COSBO in samenwerking met Repair Café Rheden en Velp, Fietsservice Rheden, PlusBus Rheden & Rozendaal staan klaar om uw rollator te controleren op mogelijke gebreken.

Kleine problemen worden ter plekke verholpen. En u geniet intussen van een gratis kop koffie of thee, tevens worden tips en instructies omtrent lichaamshouding en hoe je veilig achter een rollator kunt lopen verstrekt door afwisselend van Douveren & van Harten Manuele therapie & Fysiotherapie, Fysiotherapie Ter Horst en Fysio-Ergo therapie ‘De Berkel’ Rheden.

Waar en hoe laat:

  • Waar: Het Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45, 6991 DV Rheden
  • Wanneer: Zaterdag 25 mei 2019
  • Tijd: 10.00 – 12.00 uur

en

  • Waar: Buurthuis de Poort/Repair Café Velp, Heeckerenstraat 201, 6882 DA Velp
  • Wanneer: Zaterdag 25 mei 2019
  • Tijd: 14.00 – 15.45 uur

Aan de hand van een checklist wordt uw rollator gecontroleerd op allerhande gebreken. Na de check krijgt u de brochure ‘Tips veilig lopen met de rollator’ mee en eventueel stellen we de rollator op de juiste hoogte af. Zo hebt u in een mum van tijd een objectief beeld van hoe uw rollator ervoor staat en hoe die het best gebruikt kan worden.

Valpreventie:

Met deze actie willen ANWB en genoemde organisaties, aandacht vragen voor de technische staat van de rollator. De rollatorcheck moet zo veel mogelijk voorkomen dat ouderen door een val met de rollator op de Spoedeisende Hulp (jaarlijks 2.400 senioren) terechtkomen. Zorg daarom voor een rollator die technisch in orde is en op de juiste hoogte is afgesteld. De rollatorcheck wordt uitgevoerd door vrijwilligers van ANWB, COSBO, Repair Café Rheden en Velp, Fietsservice Rheden, PlusBus Rheden & Rozendaal en de eerder genoemde fysiotherapeuten uit Velp en Rheden.

Informatie

Vragen over de rollatorcheck kun je kwijt via COSBO contactpersonen:

  • Dhr. Arthur Ohm                      Email: [email protected] of M: 06-53803136
  • Mw. Riet Mars                          Email: [email protected]

Of bij de ANWB consuls:

  • Mw. Cathy Backer                    Email: [email protected] of M: 06-57740007
  • Dhr. Albert-Jan Oosten             Email: [email protected] of M: 06-22232025
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen