Zusterflat Rijnstate Arnhem wordt afgebroken, wie heeft er nog verhalen?

Foto: Rijnstate Arnhem

REGIO – In 2019 start Rijnstate met het afbreken van de “oude zusterflat” bij Rijnstate Arnhem aan de Wagnerlaan. Na ongeveer 50 jaar is dit inmiddels een iconisch gebouw geworden in Arnhem met veel herinneringen.

Fusie

In de jaren ’90 werd het plan opgevat om het Diaconessenziekenhuis aan de Lawick van Pabststraat, het Elisabeth Gasthuis aan de Utrechtseweg en het Gemeenteziekenhuis aan de Wagnerlaan te Arnhem samen te voegen tot één ziekenhuis. uiteindelijk werd er besloten een nieuw ziekenhuis te bouwen aan de Wagnerlaan te Arnhem. De ‘Zusterflat’ die er stond werd ‘hergebruikt’ als kantoor voor diverse afdelingen en externe organisaties die aan de ziekenhuizen verbonden waren.

Zusterflat

Van oorsprong was het een in-service zusterflat waar jonge leerlingen woonden die opgeleid werden tot zuster van het voormalige gemeenteziekenhuis van Arnhem. Om de herinneringen aan deze plek en de flat te bewaren zoekt Rijnstate verhalen! Leuke en grappige verhalen van vroeger en van nu, van leerlingen, (oud-)medewerkers, maar ook van verpleegkundigen die jaren geleden in de flat hebben gewoond.

Verhalen

Heb jij een leuk verhaal dat je met Rijnstate wilt delen? Ken je iemand die speciale herinneringen heeft aan de flat? Stuur het in een mail naar [email protected] of deel deze oproep met anderen.

Oude foto’s zijn ook welkom! Rijnstate wil hier vanaf de zomer graag iets leuks mee gaan doen.

Zusterflat Rijnstate Arnhem

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden