Opening Knienehol Scouting Velpsche Woudloopers en de Olmen door Gea Hofstede

VELP – Op de dag van de viering van het 100-jarige van scoutinggroep Velpsche Woudloopers en de Olmen heeft Gea Hofstede, wethouder van gemeente Rheden het nieuwe bijgebouw, het ‘Knienehol’, geopend. Tevens was er een reünie waar ongeveer 100 oud-leden aanwezig waren.

Allereerst werd oud-lid Dick Berends naar voren geroepen en kreeg hij een certificaat met de tekst: “Hiermee bedanken wij Dick Berends voor zijn inzet en enthousiasme bij De Velpsche Woudlopers in de rollen van Welp, Verkenner, voortrekkersgast en als ere Fouragemeester in de periode van 1939 tot 1962.”

Om 17.00 uur werd Gea Hofstede gevraagd de oorspronkelijke naamletters “Het Knienenhol” te onthullen op de wand van het nieuwe bijgebouw “Het Knienenhol III”.

Na lang heen en weer gepraat werd 1,5 jaar geleden toch besloten om Knienehol 2 te vervangen voor Knienehol 3! Na 70 jaar dienst trof het geen schuld! Knienehol 1 stond voor 1940 in de tuin van de achterbuurman totdat deze woning een nieuwe eigenaar kreeg en de Stamhut (hut van de Scouting stam met de bijnaam Knienenhol) moest verhuizen.

De opening van de Stamhut was tevens de start van de reünie in het kader van 100 jaar Velpsche Woudloopers en de Olmen. Een kleine 100 reünisten hadden zich opgegeven voor de reünie.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden