Opening Expositie ‘Reflectie’ van Atelier Creso te Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Dat onze kleine gemeente veel kunstenaars huis zal geen verrassing zijn. Van oudsher noemen veel schilders, beeldhouwers, schrijvers en andere creatievelingen Velp en omgeving hun thuis.

Maar dat kunst en Velp hand in hand samen gaan, laat Atelier Creso, gevestigd in het monumentale voormalige schoolgebouw aan de Schoolstraat 12, al ruim 35 jaar zien.

Op donderdagochtend 30 mei was de opening van de jaarlijkse expositie, deze keer met het thema ‘reflectie’. Iets dat geen kunstenaar onbekend zal zijn. Een zelfportret is een reflectie van de schilder en ook bij het op doek brengen van andere onderwerpen is een zekere reflectie van groot belang.

Live muziek klonk door de gangen

Onder grote belangstelling werd de expositie geopend en al snel stonden de gangen en het Atelier vol geïnteresseerden, waaronder uiteraard ook een groot aantal van de kunstenaars zelf, die trots hun werk aan familie en vrienden lieten zien. Live muziek klonk door de gangen, verzorgd door de meisjes van AIO, Arnhems Interscholair Orkest.

Bezoekers werden getrakteerd op een grote diversiteit aan Schilderijen, tekeningen en etsen, gemaakt door cursisten van alle leeftijden. Idyllische landschappen, bijna levensechte stillevens en kleurige abstracte schilderijen wissel elkaar gevarieerd af en laten zien hoe veel creativiteit en kunstzinnigheid onze mede-Rhedenaren in huis hebben.

Nog het hele weekend te bezichtigen

Mocht u de opening gemist hebben, niet getreurd, de expositie is nog te zien tot aanstaande zondag (2 juni 2019), van 11:00 t/m 17:00 uur. Entree is gratis.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.ateliercreso.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Expositie Reflectie - Atelier Creso Velp

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden